Dragnea: Sondaje de opinie pentru stabilirea numelor de regiuni vor fi lansate în iulie

Publicat de actualitati-arad in 08 Jun, 2013 | Parerea ta

dragnealSondaje de opinie pentru stabilirea numelor viitoarelor regiuni ale României vor fi lansate în luna iulie, acestea urmând să fie realizate de institute de sondare, a anunțat vicepremierul Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că sondaje de opinie pentru stabilirea numelor viitoarelor regiuni ale României vor fi lansate în luna iulie, în cadrul cărora vor fi adresate populaţiei atât întrebări închise, cât şi deschise.

“Eu cred că este important ca numele unei regiuni să fie asumat de cea mai mare parte a populaţiei de acolo şi vom lansa sondaje de opinie pentru stabilirea numelor. Vor fi întrebări deschise şi închise, vor fi nişte propuneri de nume, dar se va da şi posibilitatea oamenilor să vină cu propuneri. Sondajele de opinie vor fi lansate în luna iulie şi vor dura cam o săptămână, zece zile, nu trebuie foarte mult. Vom identifica institute de sondare pentru aceste sondaje”, a spus Dragnea.

România ar putea fi împărţită în şapte sau opt regiuni, luând în calcul influenţele culturale, migraţia populaţiei, stadiul de dezvoltare zonală, dar şi numărul de locuitori recomandat pentru fiecare regiune, conform raportului Consiliului Consultativ pentru Regionalizare.

Noile regiuni, numărul lor, calculul pentru capitalele de regiune şi modul în care regionalizarea României va influenţa viaţa locuitorilor sunt abordate într-un document de 56 de pagini emis de către CONREG.

Conform raportului, regionalizarea României ar putea fi făcută în şapte sau opt regiuni, luând în calcul influenţele culturale, migraţia populaţiei, stadiul de dezvoltare zonală, dar şi numărul de locuitori recomandat pentru fiecare regiune.

Preluând modelul regionalizării din Polonia, ţara cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, România ar putea fi împărţită în regiuni cu o populaţie medie între 2,4 şi 2,7 milioane de locuitori, în funcţie de numărul de regiuni, şapte sau opt.

sursa: mediafax.ro

CITITI SI: România va fi regionalizată până în 31 decembrie

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare