Sondaj: PSD, pe primul loc la europarlamentare, cu procentaj dublu față de PNL

Publicat de actualitati-arad in 14 Aug, 2013 | Parerea ta

votUn sondaj Inscop, realizat în luna iulie, arată că alianța PSD –UNPR ar obține cel mai mare scor la europarlamentare (38,8%), în timp ce PNL-PC, deși pe locul doi, ar obține doar 19,3%, înregistrând o scădere de mai bine de trei procente față de luna martie (22,7%). 

Pe locul trei la europarlamentare s-ar clasa PDL cu 14,2% (cu un procent mai mult față de martie – 13,4%).

PP-DD ar fi pe locul patru cu 6%, înregistrând tot o scădere față de martie – 8,1%.

Partidele de centru-dreapta, Mișcarea Populară (PMP) și Alianța Dreptate și Adevăr (ADA), constituită din Forța Civică și PNTCD ar obține fiecare câte 5,5%.

Aliate însă cu PDL, cele trei formaţiuni plus democrat-liberalii ar obține în total 25,2% din voturile românilor și ar depăși astfel PNL.

Pe ultimele locuri la europarlamentare s-ar afla UDMR cu 5,3%, iar PRM nu ar atinge pragul electoral întrunind doar 3,8% din preferinţele electorale. Pentru alte partide ar opta doar 1,5% dintre români.

Dintre cei chestionați 23% declară că nu s-au hotărât să voteze, iar 14,3% nu merg la vot. 5,6% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă acestor întrebări.

În eventualitatea unor alegeri parlamentare, USL ar obține în continuare primul loc, cu 57,1%, înregistrând însă o scădere față de scorul estimat în martie – 60,1%.

PDL se află pe locul doi cu 15,1%, cu o creștere de un procent față de martie (14,1%). PP-DD s-ar clasa pe locul trei cu 7,4%, în scădere cu aproape două procente față de martie (9%).

Formaţiunile de centru-dreapta PMP și ADA ar obține 5,6%, respectiv 5,1%, dar împreună cu PDL ar ajunge la 25,8%.

UDMR și PRM se află pe ultimele locuri cu 5,3%, respectiv 3,9%. Doar 0,5% dintre români declară că ar susține un alt partid.

Însă 24,9% declară că nu s-au hotărât să meargă sau nu la vot, iar 12,4% știu sigur că nu s-ar prezenta. 4,9% dintre cei chestionați nu au știut sau nu au vrut să răspundă acestei întrebări.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, în perioada 12-21 iulie, pe un eșantion național de 1.050 de persoane de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de 3%. Sondajul a fost realizat la comanda Adevărul.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare