Sondaj: Aproximativ jumătate dintre români nu vor pleca de acasă în concediu

Publicat de actualitati-arad in 21 Jun, 2013 | Parerea ta

mamaiaUn procent 43,8% din români au declarat că nu vor pleca de acasă în concediu pe timpul verii, arată un sondaj al INSCOP Research.

Conform datelor colectate de compania de cercetări sociale,  43,8% din conaționali declară că vor rămâne acasă în această vară, 32,1% vor pleca în concediu, iar aproape 20% nu au luat încă o decizie în această privință.

Dintre cei care vor pleca de acasă, 38,1% vor ajunge pe litoralul românesc, 23,6% în afara țării, 21,2% îşi vor vizita rudele, iar 19,2% vor merge la munte. INSCOP menționează că unii dintre repondenți au indicat mai multe destinații de vacanță.

„În contextul crizei, pentru persoanele care îşi pot permite, pare mai important să aibă o plecare de acasă în concediu, decât un anumit tip de concediu. Experiența este mai importantă decât destinația”, se arată într-un comunicat de presă al INSCOP Research.

Din rândul persoanelor care aleg să plece din țară în vacanta de vară, cele mai multe aleg Bulgaria, Spania, Italia, Grecia și Turcia (în această ordine). Cercetătorii precizează că datele au fost culese înainte de escaladarea revoltelor anti-guvernamentale din Turcia, iar țara ar putea să mai piardă din turiștii români anul acesta.

Românii care își fac concediul vara aceasta nu investesc sume foarte mari în deplasare, spun specialiștii dar țin la respectarea obiceiului de a „pleca” în vacanță. Cei mai mulți dintre cei care au hotărât să plece de acasă (50,7%) au alocat între 1000 şi 3000 de lei pentru vacanța de vară. Peste un sfert (26,3%) se bazează pe mai puțin de 1000 de lei, iar în jur de 13-14% alocă vacanței peste 3000 de lei.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 mai – 3 iunie 2013, pe un eșantion de 1055 persoane, reprezentativ pentru populația României de 18 și peste 18 ani. Sondajul are o marjă de eroare de 3%.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare