Sondaj IRES: 91% dintre români se mândresc cu naţionalitatea lor şi au încredere în viitor

Publicat de actualitati-arad in 01 Dec, 2014 | Parerea ta

romani1Românii se mândresc cu naţionalitatea din care fac parte şi au încredere în viitor, relevă un sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

„Dacă 45% dintre români se auto-evaluează ca fiind mai degrabă fericiţi, 36% spun că sunt mai degrabă nefericiţi, iar 18% se poziţionează nici fericiţi, nici nefericiţi. 91% dintre români se simt mândri că sunt români, dar cred că românii sunt mai degrabă ghinionişti decât norocoşi“, se arată în concluziile studiului IRES, date publicităţii.

Potrivit studiului, 85% dintre cei chestionaţi spun că au încredere în viitor, cu 9% mai mulţi decât în septembrie 2014, iar dacă în septembrie 2014, 24% dintre participanţii la studiu declarau că nu mai au nicio speranţă pentru viitorul ţării, la finele lui noiembrie doar 19% mai sunt în acord cu această afirmaţie.

Românii au o părere bună şi în privinţa inteligenţei lor, 73% dintre respondenţi fiind de acord cu afirmaţia conform căreia românii sunt mai inteligenţi decât majoritatea europenilor.

De asemenea, participanţii la sondaj consideră că România este o ţară civilizată (51%) – în timp ce 45% cred contrariul – şi o ţară frumoasă (48%).

Studiul IRES a fost realizat pe 25 noiembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.330 de persoane de peste 18 ani, cu o marje de eroare de ± 2,8%.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare