Ziarul electronic al arădenilor

Sonate romantice la Filarmonica de Stat Arad

Prim violoncelistul Filarmonicii „George Enescu“, Dan Cavassi, concertează pentru prima oară la Arad, completând calendarul cameral al stagiunii cu o seară de sonate pentru violoncel şi pian, un program cu ópusuri de excelenţă, din creaţiile compozitorilor Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms şi Claude Debussy. 

Pianistul Sorin Dogariu este cel care îl acompaniază în acest spectaculos medalion de gen, care surprinde debutul sonatei romantice cu violoncel, din prima sonată op.102 de Ludwig van Beethoven, sinteza clasicismului şi a romantismului din Sonata în mi minor de Johannes Brahms, dar şi omagiul pe care Claude Debussy îl aduce la început de secol XX sonatei preclasice şi creatorilor ei.

Organizat în seara de 18 martie 2017, la ora 19.00, în  Sala Cercului Militar (B-dul Decebal nr. 19), recitalul oglindeşte în cel mai echilibrat mod performanţa extremă a unui duo instrumental, certificat odată cu apariţia  sonatelor cu număr mare de ópus beethovenian.

Maturizată în literatura celei de a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea, formula pare a fi în consonanţă perfectă cu expresivitatea brahmsiana şi atinge noi idealuri de culoare într-o partitură de Debussy, inspirată de poeţii şi pictorii impresionismului.

Program:

Claude Debussy Sonata în re minor

Ludwig van Beethoven Sonata nr.4 op.102  nr.1

Johannes Brahms Sonata în mi minor op.38

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.