Somon în sos de unt şi usturoi cu sparanghel

Publicat de actualitati-arad in 18 May, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

două medalioane de somon

o legătură de sparanghel

100 gr unt

o bucăţică de ghimbir proaspat ras

125 ml vin alb (demidulce)

5 căţei de usturoi

sare, piper, oregano, turmeric

zeama de la o lămâie mică

două linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Punem într-un vas termorezistent uleiul de măsline şi apoi untul cubuleţe şi lăsăm la foc foarte mic. Adăugăm usturoiul tăiat bucăţele mici (sau zdrobit), apoi ghimbirul şi după două minute sparanghelul tăiat mărunt.

Acoperim vasul şi lăsăm în jur de 5 minute. Nu e nevoie de mai mult sparanghelul trebuie să rămână crocant la exterior şi moale la interior. Scoatem sparanghelul pe o farfurie şi îl sărăm. În sosul rămas adăugăm vinul, turmericul, oregano, piperul şi apoi somonul. Adăugăm şi zeama de lămâie. Acoperim vasul şi îl lăsăm în jur de 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Avem grijă când îl întoarcem se rupe destul de uşor. Sărăm pe fiecare parte când îl întoarcem şi apoi îl servim alături de sparanghel.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare