Ziarul electronic al arădenilor

Somon în sos de unt şi usturoi cu sparanghel

Ingrediente:

două medalioane de somon

o legătură de sparanghel

100 gr unt

o bucăţică de ghimbir proaspat ras

125 ml vin alb (demidulce)

5 căţei de usturoi

sare, piper, oregano, turmeric

zeama de la o lămâie mică

două linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Punem într-un vas termorezistent uleiul de măsline şi apoi untul cubuleţe şi lăsăm la foc foarte mic. Adăugăm usturoiul tăiat bucăţele mici (sau zdrobit), apoi ghimbirul şi după două minute sparanghelul tăiat mărunt.

Acoperim vasul şi lăsăm în jur de 5 minute. Nu e nevoie de mai mult sparanghelul trebuie să rămână crocant la exterior şi moale la interior. Scoatem sparanghelul pe o farfurie şi îl sărăm. În sosul rămas adăugăm vinul, turmericul, oregano, piperul şi apoi somonul. Adăugăm şi zeama de lămâie. Acoperim vasul şi îl lăsăm în jur de 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Avem grijă când îl întoarcem se rupe destul de uşor. Sărăm pe fiecare parte când îl întoarcem şi apoi îl servim alături de sparanghel.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.