Ziarul electronic al arădenilor

Somon cu sos de muștar și miere

Ingrediente:

două rondele de somon

2 cartofi fierți

o lingură de muștar Dijon

o lingură miere de albine

o lingură ulei

zeama de la jumătate de lămâie

sare

Mod de preparare:

Rondelele de somon se spală, se ung cu puțin ulei și se presară cu sare.

În vasul cu ulei încins se pun rondelele la prăjit pe o parte și pe alta cu vasul acoperit.

Somonul se prepară imediat, datorită căldurii acumulate în vas.

Între timp, se fierb 2 cartofi mai mari în coajă. Când s-au răcit, se curăță coaja și se taie cartofii în 4 pe lungime. Dupa ce se condimentează, se pun la prăjit puțin în ulei încins, cât să capete o crustă aurie.

Sosul se pregătește amestecând ingredientele: muștar, miere, ulei și zeama de lămâie.

Se pune pe un platou o bucată de somon, câteva felii de cartofi și se pune deasupra sosul.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *