Ziarul electronic al arădenilor

Solidaritate pentru stoparea abuzurilor la Filarmonica din Arad

IMG_6671Federaţia Internaţională a Actorilor (FIA) şi Federaţia Internaţională a Muzicienilor (FIM) solicită, printr-o scrisoare adresată autorităţilor române, respectarea drepturilor fundamentale ale omului şi asigurarea standardelor internaţionale la Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, se menţionează într-un comunicat al MediaSind.

„Într-o scrisoare de protest adresată Preşedintelui României, Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloş, Camerei Deputaţilor, Senatului, Ministerului Culturii, Ministerului Muncii, Prefecturii şi Prefecturii Arad, Federaţia Internaţională a Actorilor (FIA) şi Federaţia Internaţională a Muzicienilor (FIM) solicită respectarea drepturilor fundamentale ale omului şi asigurarea standardelor internaţionale la Orchestra Filarmonicii de Stat din Arad. Organizaţiile internaţionale se ‘solidarizează’ cu acţiunile Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, organizaţie afiliată la FIM şi FIA, în demersurile sale pentru stoparea abuzurilor conducerii Filarmonicii Arad îndreptate împotriva liderilor şi a membrilor sindicatului din această importantă instituţie de cultură“, se precizează în comunicatul MediaSind.

FIA şi FIM „condamnă cu fermitate iniţiativele agresive şi necorespunzătoare luate de managerul Filarmonicii din Arad, cu violarea evidentă a principiilor fundamentale în muncă de la nivel naţional, regional şi internaţional şi care vizează artiştii care reprezintă sindicatul din această instituţie“ şi anunţă că îşi rezervă dreptul de a sesiza Organizaţia Internaţională a Muncii şi organismele UE, întrucât au fost încălcate prevederile art. 135 a Convenţiei OIM, pe care România a ratificat-o, precum şi a articolelor 28 şi 30 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Federaţia Internaţională a Actorilor (FIA) şi Federaţia Internaţională a Muzicienilor (FIM) reprezintă mii de artişti interpreţi din întreaga lume.

Având o componenţă dată de alăturarea între 150 de sindicate, bresle şi asociaţii profesionale din peste 85 de ţări, inclusiv din UE şi EEA, cele două organizaţii sprijină interesele economico-sociale ale actorilor, dansatorilor, cântăreţilor, muzicienilor, profesioniştilor din radiodifuziune, artiştilor de varietăţi şi circ şi se
îngrijeşte de acestea, printre altele.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.