Șoferi prinși sub influența alcoolului la volan

Publicat de actualitati-arad in 03 Jun, 2013 | Parerea ta

alcoolAproximativ 1.000 de amenzi, în valoare de peste 200.000 lei, au fost date de polițiștii arădeni, în timpul unor acțiuni în care a fost verificate peste 1.500 de autovehicule, iar mai mulți șoferi au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului. 

Acțiunile derulate de polițiștii arădeni, pe parcursul a trei zile, au vizat reducerea riscului rutier şi combaterea încălcării normelor rutiere. La aceste acţiuni au participat aproximativ 400 de poliţişti, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 1.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 lei.

Dintre acestea, cele mai multe – 222 – au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare,  aproximativ 100 pentru lipsa centurii de siguranţă şi 44 pentru  neacordare de prioritate.

În cadrul acţiunilor au mai fost sancţionaţi 20 pietoni, care au traversat neregulamentar. De asemenea, au fost reţinute 35 permise de conducere şi 26 certificate de înmatriculare.

„Poliţiştii au oprit în trafic nu numai pe cei care au încălcat regulile de circulaţie, ci şi alţi şoferi, cărora le-au transmis recomandări utile pentru prevenirea accidentelor rutiere“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

Pe durata desfășurării acţiunilor, poliţiştii au constat 25 de infracţiuni.

Astfel, pe raza orașului Sântana, a fost depistat Dumitru U., care conducea un moped, fără a poseda permis de conducere, a acroşat un autoturism, care se afla parcat, după care a părăsit locul accidentului. La testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,43 ml alcool pur în aerul expirat. În acest caz s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii din Bocsig şi Bârsa l-au depistat, pe raza localităţii Bocsig, pe Flavius S., de 35 ani, din comuna Hăşmas. Bărbatul conducea, pe DN 79/A, o autoutilitară Citroen, care tracta o remorcă neînmatriculată.

În ziua de 1 iunie, poliţiştii au depistat mai mulţi șoferi, care au condus în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Unul dintre aceștia este Marius C., de 40 ani, din Lipova, care a condus un autoturism Dacia 1300,  iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat.

Florin D., de 40 ani, din Pecica, a fost prins conducând un autoturism Audi 80, având o concentrație alcoolică de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au depistat-o și pe Mariana M., de 45 de ani, din Arad,  în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan, având o concentrație alcoolică de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Raul V., de 37 ani, din Arad, a fost depistat în timp ce a condus o autotilitară Dacia Logan, având o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar Dariuszs K., de 55 ani, din Polonia, a fost depistat conducând un autocamion „Renault Magnum”, având o concentraţie alcoolică de 1,02mg/litru alcool pur în aerul expirat.

„În toate cazurile, poliţiştii au întocmit acte premergătoare săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere vor continua şi în perioada următoare, atât în municipiu, cât şi în judeţ“, se mai menționează în informarea IPJ Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare