Ziarul electronic al arădenilor

„Societatea vie“ a lui Falcă și strategia de dezvoltare a României

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că Strategia de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani cuprinde abordări asemănătoare cu cele prezentate în cartea „Societatea vie. Proiect România 2020“, scrisă de el, în urmă cu câțiva ani.

Gheorghe Falcă a participat la Forumul Administrației Publice Locale, eveniment care s-a desfășurat în perioada 4-5 iulie.

În cadrul Forumului a fost prezentată Strategia de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani.

Primarul Falcă a afirmat, joi, că printre temele care stau la baza acestui proiect se află și abordări asemănătoate cu cele dezbătute de el în cartea scrisă în urmă cu 5 ani.

„Am avut onoarea să fie invitat la Bucureşti la prezentarea proiectului de ţară. Din întreaga ţară au fost invitaţi doar doi primari. Sunt 16 teme finalizate prin parteneriatul Preşedinţia României – Guvernul României – Academia Română şi Banca Naţională a României, care vor sta la baza acestui proiect de ţară. Am fost bucuros să constat că printre cele 16 teme se află abordări asemănătoare, pe care eu le-am dezbătut în cartea „Societate Vie. Proiect România 2020, în urmă cu câţiva ani. Eu susţineam atunci că este nevoie ca România să aibă un proiect de ţară şi mă bucur că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a iniţiat acest proiect de ţară în urmă cu doi ani. Proiectul a ajuns în faza dezbaterilor. Vor exista dezbateri pe cele 16 teme, până în luna septembrie, iar apoi se doreşte o asumare de către clasa politică a acestui mare proiect de ţară“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că la Forumul de la București s-a vorbit „pozitiv“ despre Arad.

„Prima sesiune a avut ca temă transparenţa în administraţia publică. La nivel de transparenţă, Aradul a fost nominalizat, în ultimii ani, fie pe locul I, sau pe alte locuri fruntaşe. Întotdeauna am fost în faţă şi vrem să menţinem această transparenţă şi să fim tot în faţă la acest capitol. Mai mult decât atât, Aradul a avut cele mai multe dezbateri publice organizate de Primărie şi vom încuraja de aici încolo să avem dezbateri publice pe temele importante şi, evident, pe proiectele pe care municipalitatea le are. Vom fi pregătiţi ca în această toamnă să avem dezbatere publică a proiectului privind regenerarea urbană a cartierelor municipiului, aflat în faza finală în ceea ce priveşte documentaţia, care trebuie să fie prezentat cetăţenilor“, a mai declarat primarul Aradului.

CITITI SI: Gheorghe Falcă a lansat la Arad „Societatea vie. Proiect România 2020“

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.