Situaţia Hidrologică în Bazinul Hidrografic Mureş pe teritoriul administrat de SGA Arad

Publicat de actualitati-arad in 12 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaDin cauza temperaturilor ridicate şi a precipitaţiilor insuficiente, cursurile de apă din Bazinul Hidrografic Mureş înregistrează debite în scădere.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad monitorizează în permanenţă starea hidrologică de pe râul Mureş, precum şi de pe afluenţii acestuia.

La ora actuală, debitele râurilor sunt în scădere pe toate cursurile de apă din bazin.

Ţinând cont de prognozele meteorologice, pentru perioada august-septembrie 2015, specialiştii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad efectuează măsurători de debite pe toate cursurile de apă monitorizate.    

La ora actuală, debitele râurilor monitorizare de către SGA Arad au valori cuprinse între 28% si 53 % din media multianuală a lunii august, tendința fiind de scădere.

Astfel, în data de 12 august a.c., debitul râului Mureș la Nădlac era de 40, mc/s față de 134 mc/s media multianuală a lunii august, la Arad de 36,9 mc/s față de 134 mc/s, la Radna era de 72,4 mc/s față de 138 mc/s, la Săvârșin 69 mc/s față de 130 mc/s.

Până în momentul de faţă nu se impun restricţii pentru utilizarea apei din surse de suprafață nici pentru agenţii economici, nici pentru populaţie.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad va monitoriza în continuare evoluția debitelor pe cursurile menționate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare