Ziarul electronic al arădenilor

Sirieni opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, într-un autoturism condus de un bărbat din județul Timiș, șase cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cursul serii de marți, în jurul orei 20.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, județul Arad, au oprit pe drumul dintre Socodor și Pilu, la aproximativ 2 km de frontieră, un autoturism VW Golf condus de Sorin M., în vârstă de 53 de ani, din judeţul Timiş, în care se aflau şase cetățeni străini.

Deoarece pasagerii nu au putut prezenta documente de călătorie, aceștia au fost duși la sediul Sectorului PF Vărşand pentru cercetări.

„La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi, două femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar copii în vârstă de 1 și 3 ani, solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Sirienii sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul român pentru trafic de migranţi.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *