Sindicaliștii din învățământ au pichetat Prefectura

Publicat de actualitati-arad in 20 May, 2014 | Parerea ta

protest1Membrii Sindicatului Democratic Învățământ Arad au pichetat, marți, Prefectura, prezentând o listă de revendicări, pe care au înmânat-o prefectului Cosmin Pribac.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor din învăţământ se referă la modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic, prin scoaterea sporului de vechime din salariul de bază, modificarea salarizării personalului didactic de predare şi didactic auxiliar, astfel încât într-un interval de 3 ani să se asigure o creştere cu 33% a salariilor acestor categorii de personal, regândirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor la toate nivelurile, cu accent pe latura formativă a elevilor.

„Revendicările pe care dorim să le aducem atenţiei domnului prefect sunt revendicări la nivelul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Sunt şapte puncte care au fost susţinute şi prin apelul făcut către parlamentarii României. (…) Noi, în acest moment, nu protestăm doar împotriva actualei guvernări, ci protestăm împotriva întregii clase politice, care, de-a lungul timpului, nu a făcut decât să ne promită, să ne mintă şi să apeleze la noi doar în momentele de campanie electorală, când ni se cere votul”, a spus Dănuţ Ienăşescu, liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad

Cele șapte puncte de pe lista de revendicări ale membrilor FSLI sunt: modificarea Legii Educației Naționale, deblocarea posturilor, depolitizarea învățământului preuniversitar, modificarea programelor școlare și a sistemului de evaluare a elevilor, debirocratizarea sistemului de învățământ și decontarea navetei.

„Dorim ca salariul personalului nedidactic, care este un salariu de mizerie, să crească prin soaterea sporului de vechime şi aplicarea lui separat“, a mai spus Dănuț Ienășescu.

Liderul sindical a mai afirmat că se impune o depolitizare a învățământului preuniversitar, deoarece, în majoritatea cazurilor, singurul criteriu pentru ocuparea funcțiilor de directori este apartenența politică la unul dintre partidele aflate la guvernare.

O listă cu revendicările sindicaliștilor a fost înaintată prefectului Aradului, Cosmin Pribac, acesta urmând să o transmită Guvernului.

Sindicaliști au spus că în cazul în care nu revendicările lor nu vor fi rezolvate vor apela și la alte forme de protest.

protest

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare