Ziarul electronic al arădenilor

Simpozion la Arad: Cultură tradiţională şi globalizare

simpozion cultura traditionala si globalzareConsiliul Judeţean Arad va găzdui în zilele de 23-24 iunie cea de-a VI-a ediţie a simpozionului Cultură tradiţională şi globalizare.

Simpozionul internaţional de antropologie culturală, la care vor participa 24 de specialişti (antropologi, etnologi, etnografi, sociologi) din prestigioase institute de cercetare din România, Ungaria şi Serbia,  face parte din activităţile specifice desfăşurate de toate Centrele judeţene de conservare şi promovare a culturii tradiţionale din România,salvgardarea patrimoniului imaterial  fiind o cerinţă europeană, stabilită de  Convenţia UNESCO din 2003.

Comunicările prezentate în cadrul simpozionului îşi propun să facă cunoscute efectele globalizării asupra culturii tradiţionale, modul în care bombardarea culturii tradiţionale cu modele occidentale o alterează lent, schimbările culturale care s-au produs în ultimii 26 de ani în satele din România, Ungaria şi Serbia, măsura în care mai poate fi conservat specificul naţional sau cel etnic în cele 3 ţări azi.

Lucrările se vor desfăşura, pe două secţiuni, în ziua de 24 iunie 2016 de la orele 10.00 în sălile de şedinţă ale Consiliului Judeţean Arad.

Cu ocazia simpozionului va fi lansat şi volumul Hărţi etnografice, migraţii şi schimbări de peisaj cultural, Editura Etnologică, Bucureşti, 2016.

Intrarea este liberă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.