Simpozion la Arad: Cultură tradiţională şi globalizare

Publicat de actualitati-arad in 23 Jun, 2016 | Parerea ta

simpozion cultura traditionala si globalzareConsiliul Judeţean Arad va găzdui în zilele de 23-24 iunie cea de-a VI-a ediţie a simpozionului Cultură tradiţională şi globalizare.

Simpozionul internaţional de antropologie culturală, la care vor participa 24 de specialişti (antropologi, etnologi, etnografi, sociologi) din prestigioase institute de cercetare din România, Ungaria şi Serbia,  face parte din activităţile specifice desfăşurate de toate Centrele judeţene de conservare şi promovare a culturii tradiţionale din România,salvgardarea patrimoniului imaterial  fiind o cerinţă europeană, stabilită de  Convenţia UNESCO din 2003.

Comunicările prezentate în cadrul simpozionului îşi propun să facă cunoscute efectele globalizării asupra culturii tradiţionale, modul în care bombardarea culturii tradiţionale cu modele occidentale o alterează lent, schimbările culturale care s-au produs în ultimii 26 de ani în satele din România, Ungaria şi Serbia, măsura în care mai poate fi conservat specificul naţional sau cel etnic în cele 3 ţări azi.

Lucrările se vor desfăşura, pe două secţiuni, în ziua de 24 iunie 2016 de la orele 10.00 în sălile de şedinţă ale Consiliului Judeţean Arad.

Cu ocazia simpozionului va fi lansat şi volumul Hărţi etnografice, migraţii şi schimbări de peisaj cultural, Editura Etnologică, Bucureşti, 2016.

Intrarea este liberă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare