Ziarul electronic al arădenilor

Simona Stan: Drumul Măderat-Agrişu Mare-Arăneag, „condamnat” la paragină de consilierii PSD-ALDE

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Arad, consilierii judeţeni aparţinând grupului PSD-ALDE au votat împotriva încadrării tronsonului de drum judeţean Măderat-Agrişu Mare-Arăneag în drum comunal şi cedării acestuia către comuna Târnova.

Prin acest demers, Consiliul Judeţean a dorit să transfere respectivul tronson către comuna Târnova, care are posibilitatea de a atrage fonduri pentru modernizare. De altfel, comuna Târnova şi-a manifestat disponibilitatea de a prelua acest drum, având şi o hotărâre de Consiliu Local în acest sens (HCL nr. 134/12.08.2017), demersul blocându-se la nivel judeţean, din cauza votului „împotrivă” exercitat de consilierii PSD-ALDE.

Consiliul Judeţean gestionează, în prezent, 1200 de kilometri de drum judeţean, iar fondurile sunt insuficiente pentru a reabilita şi moderniza întreaga reţea în condiţiile în care Guvernul, în acest an, ne-a alocat fonduri pentru modernizarea a 5 kilometri de drum.

„Acest vot negativ, dat de consilierii PSD şi ALDE, este practic împotriva celor care tranzitează drumul Măderat-Agrişu Mare-Arăneag. Consiliul Judeţean nu are fonduri suficiente pentru a moderniza acest tronson, în timp ce comuna Târnova poate să o facă, accesând fonduri destinate zonei rurale, aşa cum a făcut-o deja în acest an, modernizând drumul comunal DC 67, dintre Târnova şi Agrişu Mare. Sunt fonduri pe care Consiliul Judeţean nu le poate accesa.

Ne lovim din nou de un blocaj politic din partea PSD şi ALDE. Din păcate, consilierii judeţeni aparţinând acestor două partide nu înţeleg  că prin votul lor nu fac decât să lovească în cetăţeni. Spun acest lucru în cunoştinţă de cauză, fiind originară din această zonă”, a declarat Simona Stan, consilier judeţean PNL.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliului Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.