Sibiu, pe lista celor mai frumoase și necunoscute orașe din Europa de Est

Publicat de actualitati-arad in 22 Jun, 2013 | Parerea ta

sibJurnaliștii de la CNN au inclus Sibiul pe lista celor opt orașe frumoase din Europa de Est, pe care turiștii încă nu le-au descoperit. 

”Denumit, pe bună dreptate ca fiind Praga, fără turiști, orașul transilvănean are piețe vaste, cea mai importantă galerie de artă din România (Muzeul Brukenthal), biserici saxone, restaurate – toate combinate cu o doză de ospitalitate locală, care, de cele mai multe ori, lipsește în restul țării”, așa își încep jurnaliștii descrierea unuia dintre cele mai frumoase orașe din țară.

Cramele vechi transformate în restaurate, mâncare tradițională gustoasă și mulțimea de tineri care frecventează barurile din Piața Mare, sunt, în opinia jurnaliștilor, de neratat atunci când vizitezi Sibiul.

Pe lista orașelor est-europene, care te vor face să te simți” ca într-un roman al lui John le Carré (n.r.: scriitor britanic de romane polițiste)”, sunt incluse și orașele Poznan din Polonia, Odessa din Ucraina, Karlovy Vary din Cehia, Kotor din Muntenegru, Durresi din Albania, Veliko Tarnovo din Bulgaria, precum și Kosice din Slovacia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare