Ziarul electronic al arădenilor

Sevil Shhaideh are mai multe proprietăţi în Siria şi aproximativ 600.000 de lei în conturi

Sevil Shhaideh, propunerea de premier pe care PSD-ALDE a înaintat-o preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni, are mai multe proprietăţi în Siria şi aproximativ 600.000 de lei în conturi.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD-ALDE, are un apartament în Constanţa, trei clădiri în Siria – în coproprietate cu soţul său – şi aproape 600.000 de lei în două conturi deschise în 2011.

În declaraţia de avere completată pe 10 februarie 2016 şi prezentată pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se arată că Sevil Shhaideh este proprietara unui apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în anul 1994, şi alte imobile, dintre care unul în construcţie, în Siria, în coproprietate cu soţul său. Acestea din urmă sunt în Latakia şi Damasc.

În document mai figurează şi un împrumut acordat în valoare de 20.000 de euro, iar la secţiunea Datorii un credit din 2012 scadent în 2017 în valoare de 60.000 de lei.

Veniturile realizate în ultimul an fiscal se ridică la puţin peste 185.000 de lei, din care aproximativ 92.000 de lei reprezintă salariul de la MDRAP, pentru funcţiile deţinute în 2015, de secretar de stat, respectiv, ministru, iar aproape 93.000 de lei a încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) la EximBank SA.

Sevil Shhaideh are şi două depozite bancare, deschise în 2011, cu sume cumulate de aproape 600.000 de lei. În declaraţia de interese apare ca acţionar la Coremar – cupon gratuit, şi cu un număr de 50 de acţiuni, în valoare de 100 de lei, la SC Rosyr International SRL.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Liviu Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost “martor”, alături de alte persoane. Dragnea a mai spus că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la căsătoria acesteia a fost martor alături de alte persoane.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *