Ziarul electronic al arădenilor

Sesiune prelungită pentru finanţarea agriculturii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a anunţat prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investiţii pentru submăsura 4.2., până la 31 ianuarie, ora 16.00.

„Este o oportunitate de care agricultorii arădeni trebuie să profite, pentru că sunt bani europeni, pe care i-am putea atrage spre judeţul nostru. Agricultura reprezintă un domeniu strategic, o resursă economică importantă, mai ales pentru Arad. Judeţul nostru are un potenţial agricol remarcabil şi cu o infuzie de capital, bani nerambursabili, putem să avem o agricultură performantă”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Proiectele din acest capitol (Submăsura 4.2 – Sprijin pentru investiţi în procesarea/ marketingul produselor agricole), sunt finanţate prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER – „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole”

Alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2016, pentru măsura 2.4, a fost de 37,5 milioane de euro, valoarea maximă a sprijinului acordat fiind de până la 2.500.000 euro/proiect pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat. Până în acest moment, AFIR a primit 50 de solicitări de finanţare în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 31,7 milioane de euro.

Obiectivul general ale Schemei de ajutor de stat GBER 4.2 vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii celor care realizează investiţii în sectoarele economice, eligibile, mentionate în Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *