Service-urile, vulcanizările şi spălătoriile auto, în vizorul inspectorilor de muncă

Publicat de actualitati-arad in 04 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaÎn perioada iunie – august s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a acţiunii intitulată generic „Verificarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate întreţinere şi repararea autovehiculelor”.

Această acţiune a fost demarată ţinându-se cont de impactul major asupra securităţii şi sănătăţii lucrătorilor implicaţi în activităţile de reparaţii şi întreţinere a autovehiculelor precum: mecanică auto; tinichigerie auto; vopsitorie auto; sudură auto; spălătorie auto; vulcanizare auto.

Încă de la demararea acţiunii s-a pus accent pe creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi de reparaţii ale autovehiculelor (service-uri auto), repararea, ajustarea sau înlocuirea pneurilor (vulcanizări auto), respectiv servicii de întreţinere auto (spălătorii auto), prin necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Astfel, pe plan local, inspectorii de muncă arădeni au controlat un număr de 6 agenţi economici, fiind constatate 8 deficienţe, aplicându-se 8 sancţiuni contravenţionale.

Dintre deficienţele constatate, amintim:

Neinstruirea personalului desemnat să acorde primul ajutor;

Fişele de aptitudine neanexate la fişele individuale de instruire;

Neefectuarea instruirii periodice din instrucţiunile proprii specifice locului de muncă, etc.

Campania va continua până în luna noiembrie a.c. inclusiv, punându-se accent pe activităţile specifice de sezon, respectiv: schimbarea cauciucurilor iarnă/vară precum şi activităţile desfăşurate în perioadele cu temperaturi extreme.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare