Sergiu Nicolaescu NU va fi Cetățean de Onoare al Aradului

Publicat de actualitati-arad in 15 Aug, 2013 | Parerea ta

ser-300x199Consilierii locali au respins proiectul de hotărâre privind acordarea post-mortem a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Arad regizorului Sergiu Nicolaescu, care a încetat din viață la începutul acestui an.

Proiectul a fost inițiat de consilierul liberal Ionel Ciupe, care a mai propus, în semn de omagiu, schimbarea titulaturii cinematografului „Dacia” din Arad în cinematograful „Sergiu Nicolaescu” şi amplasarea unei statui înfăţişându-l pe regizor, în faţa acestui cinematograf din centrul oraşului.

Proiectul a fost supus votului consilierilor în ședința de miercuri a Consiliului Local al Municipiului Arad, însă doar cinci consilieri au votat pentru punerea în aplicare a propunerii, proiectul fiind astfel respins.

„Sergiu Nicolaescu va rămâne în memoria colectivă naţională şi în special arădeană şi de aceea merită toată recunoştinţa şi consideraţia. Sergiu Nicolaescu a reprezentat cu cinste şi demnitate Aradul, în perioada 2000-2004, în Parlamentul României, ca senator. De asemenea, în cadrul filmului «15»,  care a fost dedicat Revoluţiei din 1989, au apărut numeroase secvenţe filmate în Arad ca respect pentru acest oraş-martir”, s-a menționat în motivaţia proiectului, în care se menționează că titlul ar fi urmat să fie acordat la Zilele Aradului, ediția 2013.

Conducerea Primăriei Arad nu a considerat oportună adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Municipal prin care să se aprobe conferirea titlului de cetăţean de onoare post-mortem lui Sergiu Nicolaescu, considerând că regizorul „nu a avut o legătură bine definită şi îndelungată cu municipiul Arad“.

În raportul de specialitate întocmit de cei din Primărie, și semnat de primarul Gheorghe Falcă, în care sunt prezentate condițiile pentru acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Arad, se precizează că „Sergiu Nicolaescu este neîndoielnic una dintre personalităţile cele mai însemnate ale cinematografiei româneşti, el fiind un adevărat simbol al filmului istoric, care însă nu a avut o legătură bine definită şi îndelungată cu municipiul Arad, chiar dacă a fost pentru o vreme senator de Arad”, se arată în raportul serviciului de specialitate al Primăriei Arad. (…) Nu considerăm oportună acordarea titlului de Cetățean de Onoare post-mortem lui Sergiu Nicolaescu“.

Conform raportului de specialitate, titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Arad reprezintă „cel mai înalt titlu acordat de Consliul Local Municipal, în temeiul întrunirii cumulative a mai multor condiţii şi criterii“.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare