Ziarul electronic al arădenilor

Sergiu Bîlcea: „Din ianuarie, 35% dintre abonaţii transportului în comun din judeţ plătesc abonamente mult mai ieftine”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că elevii din mediul rural vor beneficia de o reducere semnificativă a abonamentului la transportul cu autobuzul.

De la începerea şcolii, dacă între 21-35 km (majoritatea elevilor se încadrează în această distanţă) tariful vechi era de 100 de lei, scăderea va fi de 75 de lei. La o distanţă de 40 km, preţul vechi era de 230 de lei, preţul nou este de 150 de lei.

„35% dintre călători, care sunt elevi, beneficiază de această scădere! Atenţie, însă, este vorba strict despre cursele regulate ale Companiei de Transport Public, nu mă refer şi la operatorii privaţi!

Am vrut să fac aceste precizări şi pentru că am încheiat un an important, din punct de vedere al investiţiilor în Compania de Transport Public, unde Consiliul Judeţean are o participaţie de 28%. Îmi pare bine că putem veni în sprijinul arădenilor şi că această scădere va veni în sprijinul câtorva zeci de mii de familie.

Încercăm, în mediul rural, să creştem calitatea transportului, chiar dacă unele rute sunt menţinute în viaţă pentru un număr foarte scăzut de beneficiari şi nu sunt profitabile”, a declarat Sergiu Bîlcea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *