Ziarul electronic al arădenilor

Sergiu Bîlcea, despre fondurile transfrontaliere: „Oncologia rămâne prioritate”

comunicat presaSergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a participat la o întâlnire, la Debrecen, cu reprezentanţii celor opt judeţe care formează regiunea de graniţă Ungaria-România (patru din ţara noastră, patru din ţara vecină).

Discuţiile s-au ghidat pe deschiderea cât mai urgentă a axelor de finanţare transfrontalieră, cât şi pe implementarea proiectelor fără corecţii ulterioare.

„Prioritatea noastră pe acest segment rămâne modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean, dar ne dorim şi finanţarea unor proiecte de infrastructură rutieră. Estimăm că în acest exerciţiu bugetar, 2014-2020, vom putea atrage pentru judeţul nostru circa 25 de milioane de euro”, a declarat Sergiu Bîlcea, raportat la proiectele propuse de judeţul Arad.

De asemenea, un alt subiect important, legat tot de proiectele transfrontaliere, este cel al posibilelor rambursări de fonduri.

„Sunt aşa-numitele «corecţii», aşa cum s-a întâmplat şi la «Drumul Vinului». Pentru ca, pe viitor, să evităm asemenea «corecţii», toate cele patru judeţe care facem parte din regiunea de graniţă Ungaria-România vom solicita Guvernului României clarificări în privinţa legislaţiei, a posibilelor interpretări, în ceea ce priveşte proiectele europene, implicit fondurile transfrontaliere.

Spre exemplu, în anumite aspecte, cum ar fi cel al ajutoarelor de stat, situaţia e neclară, uneori interpretabilă. Aşteptăm un răspuns din partea Guvernului României tocmai pentru a evita să dăm înapoi bani europeni, pe care îi accesăm greu, ca urmare a unor proiecte pentru care aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean munceşte din greu”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Cele opt judeţe care formează regiunea de graniţă Ungaria-România sunt Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş (din partea română), respectiv Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád (din partea maghiară). Întâlnirea reprezentanţilor celor opt judeţe a avut loc luni, 8 august, la Debrecen. Judeţul Arad a fost reprezentat de Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *