Ziarul electronic al arădenilor

Senatorul PNL Ioan Cristina: „E vremea unui nou început!”

ioan-cristina-pnlSenatorul liberal Ioan Cristina a făcut o declarație politică în şedinţa Plenului din 1 noiembrie 2016 trăgând un mare semnal de alarmă în privința politicii dezastruoase, alarmantă în același timp, făcută de PSD la nivel național, timp de 26 de ani.

Vă prezentăm mai jos, integral declarația senatorului arădean:

Domnule preşedinte!

Doamnelor şi domnilor senatori!

Am dorit să închei activitatea mea legislativă din acest mandat parlamentar cu o declarație politică privind faptul că oamenii politici actuali, în special cei din așa-zisa zonă de stânga, nu au înțeles nici efectele tragediei de la „Colectiv”, nici faptul că avem în continuare la 26 de ani de la Revoluție peste 5 milioane de români care trăiesc la limita existenței și care sunt folosiți doar ca masă de manevră electorală pentru scopurile clientelare ale mamutului politicii românești PSD.

Am încercat, în acest mandat, prin cele peste 62 de intervenții la nivel parlamentar (declarații politice, interpelări și întrebări adresate diferitelor instituții ale statului, declarații politice și intervenții publice) și cele peste 55 de propuneri legislative inițiate să aduc o contribuție la schimbarea instituțională și la reforma politică și economică necesară societății românești.

Semnalul transmis de „Colectiv” și numărul mare de tineri care doresc să plece din țară dar care se prezintă la vot pentru a protesta împotriva sistemul politic “pietrificat” de mai bine de 26 de ani în propria suficiență instituțională, a devenit pentru mine un mod de acțiune socială și înțelegerea mai bine a mentalității societății în care trăim.

Din păcate, colegii parlamentari ai celui “mai mare” partid din România nu au înțeles nici acum nevoia de adaptare a politicului la cerințele societății românești în schimbare și la modificările geopolitice care trebuie să ne învețe care este noul rol pe care trebuie să-l asumăm ca parlamentari în mandatul 2016 – 2020.

Consider că este cazul să învățăm ce înseamnă maturitatea politică dincolo de populism ieftin, promisiuni demagogice și manipulări electorale aplicate în ultimii 25 de ani. Viitorul acestei țări depinde de modul în care știm cum și ce decizii politico – legislative ne asumăm

Vă mulţumesc.

Senator PNL de Arad,

Ioan Cristina

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *