Ziarul electronic al arădenilor

Senatorul Cristina (PNL): „Oprea – o demisie așteptată“

ioan-cristinaVotul din Senatul României din data de 19 septembrie 2016 privind solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea formulării cererii de efectuare a urmăririi penale față de domnul senator Gabriel Oprea – fost ministru al Afacerilor Interne și viceprim-ministru pentru securitate națională, în dosarul nr.905/P/2015 al Direcției Naționale Anticorupție, demonstrează un mod de obstrucționare a justiției din partea Coaliției PSD+ALDE și mai nou în această alianță intră și “noul PMP”(format din oamenii domnului Băsescu și a generalului Oprea).

“Senatorii Partidului Național Liberal, printre care și subsemnatul, au votat pentru ridicarea imunității și pentru cererea de urmărire penală față de domnul Oprea.

Din păcate, moartea tânărului polițist Bogdan Gigină și inclusiv evenimentul din clubul “Colectiv” nu au trezit conștiința și așa-zisa moralitate a senatorilor social-democrați și foști uneperiști legată de schimbarea mentalităților, inclusiv atunci când sunt cereri de ridicare a imunității pentru anchetele justiției.

Este de neconceput că există aceste diferenţe între cetăţeanul de rând care ar trebui să aibă drepturi egale cu parlamentarul. Eliminarea imunității parlamentare vine din nevoia de transparenţă.

În momentul în care eşti votat ca parlamentar populaţia se aşteaptă să ştie ce votezi, cum votezi şi pentru ce votezi, ce iniţiative parlamentare ai și cum interesul național este deasupra interesului personal.

În acest sens, consider că votul de obstrucționare a anchetei în cazul senatorului Gabriel Oprea versus Bogdan Gigină este imoral și reprezintă o nouă pată pe obrazul Senatului României”, a încheiat senatorul PNL Ioan Cristina.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *