Semnături politice pentru Arad-Capitală Culturală Europeană

Publicat de actualitati-arad in 06 May, 2014 | Parerea ta

IMG_2191GALERIE FOTO Protocolul pentru susținerea proiectului „Arad-Capitală Culturală Europeană 2021“ a fost semnat de majoritatea reprezentanților partidelor politice invitate, marți, la Primărie, dar reprezentanții PDS, PNL și PC au amânat semnarea, până vor primi acordul conducerilor partidelor din care fac parte.

Partidelele politice din Arad au fost invitate să semneze acest protocol care prevede „susținerea demersurilor administrației locale și ale Asociației „Arad – Capitală Culturală Europeană“ și sprijinirea candidaturii muncipiului Arad pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021“.

La întâlnirea care a avut loc în Sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ au fost prezenți reprezentanții administrației, precum și cei ai partidelor invitate să semneze protocolul.

În deschiderea întâlnirii, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a vorbit despre candidatura orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană.

„A candida în competiţia pentru desemnarea Capitalei Culturale nu înseamnă numai evenimente culturale. Înseamnă investiţii, atât în instituţiile de cultură, cât şi în cultura «nevăzută». Nu va fi uşor. Însă, indiferent de rezultat, arădenii vor avea de câştigat, pentru că vor fi derulate investiţii majore în oraş, vor fi create evenimente, vor fi implementate proiecte”, a spus Falcă.

Totodată, primarul a invitat partidele politice să facă propuneri de proiecte pe această temă.

Au semnat protocolul

Reprezentanții partidelor politice au fost invitaţi apoi să semneze protocolul pentru sprijinirea candidaturii municipiului în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Cei care au semnat protocolul au fost reprezentanţii PDL, UDMR, PMP, FC, PP-DD, Noua Republică, PNŢCD, UNPR şi PRM.

„Aveţi sprijin total din partea noastră în ceea ce priveşte acest proiect”, a spus Remus Guţu, preşedintele PPDD Arad.

Corina Crişan, preşedintele filialei din Arad partidului Forţa Civică, a afirmat că senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, președintele partidului, susţine acest proiect încă de anul trecut. „Haideţi să fim sinceri. Cui nu i-ar plăcea ca Aradul să fie capitală culturală europeană?”, a spus Corina Crişan.

Un alt semnatar al protocolului a fost Florin Remeţan, preşedintele PMP Arad.

„În perioada când eram subprefect, la o întâlnire cu un oficial german, acesta mi-a spus că nemţii au o vorbă: «fă un lucru bun, pentru că atunci toţi vor vorbi despre el». Felicit administraţia locală pentru că a avut iniţiativa acestui proiect şi îndemn partidele politice să vorbească frumos despre un lucru bun”, a spus Florin Remeţan.

Totodată, Nicolae Mladin, rezentantul PNŢCD Arad, şi-a manifestat susţinerea pentru proiect şi a spus: „Eu am adus şi ştampila, vreau să semnez”.

Gheorghe Tănase, preşedintele UNPR Arad, a afirmat că nu este de acord cu politizarea unui astfel de proiect. „Însă, dacă Aradul va deveni capitală culturală europeană, mă voi bucura a doua orară. Prima oară m-am bucurat în 2007, când eram la Sibiu”, a spus Tănase.

Înainte de a semna protocolul, reprezentanta PRM a cerut detalii despre costurile acestui proiect și s-a declarat indignată pentru că nu au fost prezentate public „studiile de fezabilitate”, pe care le-a confundat cu studiul privind îmbunătăţirea imaginii publice a oraşului, care a fost aprobat în CLM, şi maparea resurselor culturale care urmează să fie făcută publică pe site-ul Primăriei.

PSD, PNL, PC, așteaptă ordinele

Reprezentanții PSD, PNL și PC au amânat semnarea protocolului, afirmând că așteaptă acceptul conducerii partidelor din care fac parte.

Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, a susținut că, în opinia sa, judeţul Arad are probleme „mult mai importante“, cum ar fi numărul mare al bolnavilor de cancer şi TBC. Purcaru a afirmat că va respecta disciplina de partid în ceea ce priveşte semnarea protocolului.

„Voi prezenta protocolul în Biroul Executiv al partidului şi, dacă ei sunt de accord, îl semnez. Asta este disciplina de partid”, a precizat Mircea Purcaru.

Reprezentaţii PSD şi PNL nu au luat cuvântul, însă au precizat că nu vor semna protocolul până ce acesta nu va fi consultat de liderii partidelor din care fac parte.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare