Ziarul electronic al arădenilor

Semnături pentru canalul Mureșel din Arad

canalul mureselMunicipalitatea arădeană intenționează să organizeze o campanie de strângere de semnături pentru a determina autoritățile centrale să pună în practică un proiect privind amenajarea canalului Mureșel.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, luni, că această campanie va fi organizată împreună cu societatea civilă, iar semnăturile vor fi înmânate parlamentarilor, pentru a susține la nivel guvernamental finanțarea proiectului.

„Voi propune cetăţenilor şi societăţii civile să strângem semnători pentru susţinerea unui proiect privind canalului Mureşel. Abia aştept să-i văd pe toţi ecologiştii cum vor milita pentru susţinerea proiectului. (…) Împreună cu cetăţenii vom realiza o solicitare Guvernului României, ca acel canal Mureşel să fie ori intubat, ori reamenajat, astfel încât condiţiile pentru cetăţenii care locuiesc în zona canalului să fie optime şi să respecte mediul şi ecologia”, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a afirmat că printre parlamentarii cărora le vor fi înmânate semnăturile va fi și deputatul PSD Flavius Măduța, care a afirmat recent că nu are nicio responsabilitate cu privire la acest proiect.

„Domnul deputat Măduţa ne explică faptul că dânsul nu are nicio responsabilitate faţă de ceea ce înseamnă canalul Mureşel din municipiul Arad. (…) Sperăm că, prin sprijinul domnului deputat, proiectul să fie rezolvat”, a mai adăugat primarul.

Canalul Mureșel traversează orașul și reprezintă o importantă sursă de poluare pentru populație și un focar de infecție.

Canalul Mureşel este administrat de Agentia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, ai cărei reprezentanţi au depus, în anul 2012, un proiect pentru intubarea şi decolmatarea acestuia.

Proiectul, în valoare de 17,6 milioane lei, nu a mai fost finanţat de Guvern.

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni, primarul Gheorghe Falcă l-a mai criticat pe deputatul PSD Flavius Măduţa, afirmând că acesta „nu cunoaşte problemele municipiului referitoare la reconversia Cetăţii, modernizarea a 27 de străzi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi pasajele peste centura oraşului“.

Acuzațiile primarului au fost făcute în urma afirmaţiilor deputatului Măduţa, într-un interviu publicat de un cotidian local.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.