Seminar: De ce să fii voluntar?

Publicat de actualitati-arad in 25 Sep, 2015 | Parerea ta

DSC07094„Youth for Life, Partners for Education” este un proiect al Asociaţiei Sirina, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad.

Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Asociația Sirinia, reprezentată prin voluntarii străini EVS aflați în proiectul “Youth for Life, Partners for Education” din Italia și Spania au susținut în această săptămână un seminar cu tema: “Why to be a volunteer? (De ce sa fii voluntar?)”. La acest seminar au participat cadrele didactice și elevii claselor a gimnaziale din cadrul Școlii Gimnaziale “Iosif Moldovan”, Arad într-un număr de peste 100 de elevi.

În cadrul acestui seminar, voluntarii și-au prezentat propriile motive pentru care au ales să fie parte într-un stagiu de voluntariat de lungă durată, ce i-a impresionat în România, în Arad, au fost expuse elevilor filmulețe despre Serviciul European de Voluntariat, iar la final, elevii au fost îndemnați să scrie fiecare câte un motiv pentru care și-ar dori să devină la maturitate voluntari.

Acest seminar a fost considerat atât de cei care l-au susținut, cât și de către participanți un succes prin impactul avut.

Scopul proiectului “Youth for Life, Patrners for Education” este de a asigura acces la programe de educaţie nonformală şi a oferi o alternativă de a petrece timpul liber pentru tinerii şi copiii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte dezvoltarea de activităţi educaţionale adaptate la nevoile reale şi personale ale copiilor şi tinerilor din şcoală, programe care vor fi implementate de către voluntarii străini.

Astfel, pe parcursul celor opt luni copiii şi tinerii vor participa la ateliere de creaţie, de învăţare a limbilor străine, de educaţie, de igienă, de sănătate şi dezvoltare personală.

Un alt set de activităţi presupune realizarea de activităţi ecologice, jurnalistice, interviuri cu oameni din comunitate, promovarea comunităţii prin realizarea unui ziar local, teatru civic şi altele.

Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociaţia Sirinia. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare