UPDATE: Seculici și-a anunțat retragerea de la șefia PDL Arad

Publicat de actualitati-arad in 01 Jun, 2013 | Parerea ta

Picture 005Gheorghe Seculici și-a anunțat oficial, sâmbătă, retragerea de la conducerea organizației județene a PDL Arad și a spus că va superviza alegerile pentru o nouă conducere, pentru a avea garanţia că acestea vor fi „corecte“.

Seculici a organizat, sâmbătă, o conferință de presă la sediul PDL Arad, ocazie cu care și-a anunțat decizia de a se retrage de la șefia organizației județene, pe care a condus-o timp de 15 ani.

„E un moment în viaţă pe care trebuie să-l luăm cu toţii. Cei 15 ani pe care i-am desfăşurat în această organizaţie în calitate de preşedinte a fost o perioadă cu multe realizări spectaculoase cu lucruri de care sunt mândru realmente că le-am realizat împreună cu această echipă. Aş putea să spun, chiar cu o lipsă de modestie că realizările pe care le-a avut echipa PDL Arad în ultimii 8 ani sunt realizări greu de egalat de orice altă formaţiune politică. Au trecut 15 ani în care sigur am făcut lucruri bune, probabil şi greşeli“, a declarat Gheorghe Seculici.

Acesta a mai precizat că a luat decizia de a se retrage de la șefia PDL Arad pentru a da posibilitatea unei noi generaţii de a prelua conducerea PDL Arad.

„În urma alegerii în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al PDL Arad. Trebuie să recunosc că este o decizie pe care am luat-o foarte greu, având în vedere perioada foarte lungă şi activitatea care m-au legat în toată această perioadă de 15 ani de această organizaţie. Funcţia de preşedinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad nu este incompatibilă cu apartenenţa la un partid politic. Am luat această decizie pentru a da posibilitatea unei noi structuri, unei noi generaţii, de a prelua conducerea şi pentru a întări organizaţiile din teritoriu şi organizaţia la nivel judeţean. Sunt convins că, aşa cum este structurat partidul în acest moment, îşi va alege o conducere puternică, care să rămână la aceleaşi rezultate pe care le-am avut până acum“, a spus Seculici, care a mai adăugat că în noua postură pe care o are la CCIAA speră să reuşească să obțină rezultatele pe care și le doreşte şi pe care și le-a propus.

Întrebat de ziariști cu privire la viitorul președinte PDL Arad, Seculici a răspuns: „Eu îi susţin pe toţi. Îmi doresc să câştige cel mai bun şi sunt convins că va fi ales cel mai bun. Cred că va candida şi Gheorghe Falcă şi Nicolae Ioţcu. La fel de bun este şi Iustin Cionca, Constantin Igaş. Las la latitudinea organizaţiei să îl aleagă pe cel mai bun. Toţi colegii pe care îi am sunt buni şi au avut activitate foarte bună la nivelul organizaţiei şi la nivel politic. Toţi au fost promovaţi de mine“.

Gheorghe Seculici a menționat că în cursul zilei de sâmbătă va fi desemnat un președinte interimar care să conducă organizația județeană. De asemenea, Seculici a mai spus că alegerile pentru șefia PDL Arad ar urma să fie organizate, cel mai probabil, în luna septembrie.

„Mă retrag din funcţia de preşedinte, dar voi coordona alegerile pentru a avea garanţia că vor fi alegeri corecte la nivelul organizaţiei. Sperăm că la sfârşitul acestei veri, probabil în luna septembrie, vor avea loc alegeri pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei judeţene. Rămân să coordonez aceste alegeri tocmai pentru a elimina din start orice tentativă de divizare a organizaţiei. Este puţin probabil să se întâmple aşa ceva, având în vedere că, inclusiv la nivel naţional, partidul începe să se adune la matcă şi să se creeze premisele unei forţe de dreapta foarte puternice în jurul PDL“, a mai declarat Gheorghe Seculici.

Seculici consideră că organizaţia PDL Arad „este foarte închegată şi foarte puternică“ și că va rămâne puternică „atâta timp cât va fi unită şi va rămâne o echipă“. „Atunci când echipa se va sparge, e clar că nu vor mai avea forţa şi puterea pe care o au acum“, a afirmat Seculici.

În cadrul conferinței de presă, fostul lider PDL Arad a făcut și un istoric al celor 15 ani în care a condus organizația județeană.

„Toată această activitate şi-a pus amprenta asupra nivelului dezvoltării economice, politice şi administrative a Aradului la nivel naţional. A fost un exemplu pentru foarte multe administraţii naţionale, pentru foarte multe organizaţii, activitatea pe care am desfăşurat-o aici şi, sigur că, îmi doresc şi în viitor această organizaţie să aibă aceleaşi rezultate. Am plecat de la un procent de 7 la sută, cu un număr infim de membri în organizaţie, şi am ajuns la un procent de peste 50 la sută, chiar într-o perioadă de criză, cum a fost cea a alegerilor din 2012, când ne-am situat pe primul loc pe ţară, cu un rezultat dublu faţă de media obţinută de partid la nivel naţional. Sunt rezultate pe care îmi doresc să le obţină şi noua conducere care va fi aleasă în vara acestui an“, a mai afirmat Gheorghe Seculici.

UPDATE

În urma retragerii, sâmbătă a avut loc o şedinţă de Birou Permanent Judeţean, pentru a se hotărî viitorii paşi pe care îi va face organizaţia judeţeană.

Ca şi concluzie, Biroul Permanent Judeţean se va întruni într-o nouă şedinţă, în maximum zece zile, pentru a desemna un interimat care va prelua atribuţiunile preşedintelui Gheorghe Seculici.

„Rămân membru al PDL şi sper ca Aradul să aibă aceleaşi performanţe pe care le-a avut. În mandatul meu, Aradul a avut o reprezentare naţională fără precedent de la Marea Unire, promovând un vicepremier, miniştri la Interne, Muncă şi Educaţie, secretari de stat şi parlamentari. Sunt convins că vom fi împreună în aceeaşi echipă, pentru arădeni şi pentru ca Aradul să aibă aceleaşi performanţe”, a mai afirmat Gheorghe Seculici.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare