Secretar de stat pentru competiţia Capitală Culturală Europeană

Publicat de actualitati-arad in 29 Jun, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinistrul Culturii, Kelemen Hunor, a anunţat că în ministerul pe care îl conduce va exista un comisar cu rang de secretar de stat care, de anul viitor, se va ocupa exclusiv de competiţia internă privind desemnarea oraşului din România care va candida la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, printre orașele candidate fiind și Aradul.

Kelemen Hunor a menționat că noul post de secretar de stat nu va fi unul politic.

„Avem pregătită o Hotărâre de Guvern, care poate va intra săptămâna viitoare în şedinţă de guvern, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi vom înfiinţa un post de secretar de stat care va fi ocupat începând de anul viitor şi care se va ocupa exclusiv cu organizarea competiţiei interne privind desemnarea oraşului care va participa la competiţia Capitală Culturală Europeană. Va fi un comisar naţional cu rang de secretar de stat şi noi începem la sfârşitul anului competiţia internă. Avem nevoie de un om care se va ocupa de acest lucru, nu este un post politic, nu va fi numit politic, aşa cum am avut şi înainte de 2007 un astfel de comisar”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului, sunt mai multe oraşe din România interesate să primească titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, dar mai multe detalii vor fi cunoscute spre sfârşitul anului, începutul anului viitor.

Până în prezent, şi-au anunţat public intenţia de a candida pentru titlul european mai multe oraşe din România, printre care Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, Sfântu Gheorghe, Arad. Data limită pentru depunerea proiectelor este 14 august.

O decizie finală privind oraşul care va primi titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 va fi luată de Consiliul de Miniştri al UE în 2016.

În 2007, oraşul Sibiu a fost declarat Capitală Culturală Europeană.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare