Ziarul electronic al arădenilor

Se redeschide cinematograful Arta. VEZI care vor fi primele proiecții

Începând de luna aceasta, se redeschid porţile cinematografului Arta pentru toţi pasionaţii de film şi nu numai.

Acesta e doar începutul valului de filme de artă care va cuprinde treptat cinematografele Arta, Grădiște și Gai (fostul cinema „Solidaritatea”) pe parcursul acestui an.

La cele trei cinematografe arădene preluate de Primăria Muncipiului Arad și aduse la standardele actuale de proiecție se va derula începând cu anul acesta un program de filme de cinematecă.

Programul este inițiat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociația CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene susţinută de Primăria Municipiului Arad.

Programul cinematografelor va cuprinde mai ales filme românești și europene, dar nu numai. Arădenii pot profita de această ocazie pentru a viziona la cinema filme care nu beneficiază de distribuție în rețelele cinematografice din Arad.

Pe lângă premierele arădene ale unor filme românești și europene, respectiv filme prezente în circuitul festivalier european, la cinema se vor proiecta filme animate, documentare, dar și filme importante din istoria cinematografiei.

Se anunță totodată multe proiecții tematice, noul program de filme fiind inaugurat cu un focus pe regizorul Radu Jude, urmat de o altă proiecție tematică, focus Berlin, în cadrul programului Great Cities in Great Cinema.

Primele proiecții vor avea loc la reputatul cinematograf arădean Arta. Filmul „Inimi cicatrizate” va rula în premieră la Arad, vineri, 24 martie, începând cu ora 19.00, şi va fi precedat de o discuţie cu Dana Bunescu, sound designerul filmului, proaspăta câştigătoare a Ursului de Argint la Berlinala de anul acesta.

Sâmbătă, 25 martie, tot de la ora 19.00, și tot în prezența Danei Bunescu, va avea loc proiecția filmului “Aferim!”. Filmul nemțesc „Victoria” va încheia seria proiecțiilor din luna martie, în data de 31 martie, la ora 19.00.

Planul de revitalizare a celor trei cinematografe și propunerea de colaborare au fost recepționate cu entuziasm de CitiZenit, asociația înființată în urmă cu trei ani în scopul dezvoltării mediului cultural prin proiecte de regenerare urbană.

Colaborarea dintre Centrul Municipal de Cultură Arad și CitiZenit în domeniul cinematografiei a crescut chiar de la începuturile celor două organizații, grupul de inițiativă CitiZenit constituind nucleul atelierului realizat la prima ediție a Festivalului de Film Documentar fARAD, atelier în cadrul căruia s-a conturat proiectul “Atelier de film”, realizat de CitiZenit cu sprijinul financiar al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Atelierul de film constituie de fapt o platformă independentă de creaţie, producţie de film şi educaţie cinematografică dedicată cinefililor, precum și cineaştilor profesionişti şi experimentalişti din regiune.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.