Se redeschide cinematograful „Arta“ din Arad

Publicat de actualitati-arad in 17 Dec, 2014 | Parerea ta

Cinema Arta_exterior1Cinematograful „Arta“ din municipiul Arad va fi redeschis, sâmbătă, după ce a fost modernizat în urma unei investiții de peste 195.000 lei, iar primul eveniment va fi organizat sâmbătă, când începe prima ediție a Festivalului de film documentar – FARAD.

Clădirea în care funcționează cinematograful (fost „Tineretului“) a fost construită în anul 1924, este dotată cu două săli de proiectare şi o grădină de vară. Cinematograful are o capacitate de 310 locuri, iar grădina de vară 445 de locuri.

„Lucările de reparaţii au început în septembrie şi s-au încheiat în luna decembrie, valoarea lucrărilor ridicându-se la 197.000 lei. Noi, cei care am copilărit în Arad, ne bucurăm că se redeschide un cinematograf . În strategia noastră culturală unul dintre obiective era preluarea cinematografelor de către municipalitate. Cel mai important este să avem şi în viitor filme în acest cinematograf”, a spus Levente Bognar, viceprimar al municipiului Arad.

La inaugurare, cinematograful s-a numit „Central“, iar odată cu instalarea regimului comunist titulatura i-a fost schimbată în „Tineretului”.

„Ultima titulatuă a cinematografului, «Arta», indică preocuparea mediului cultural local pentru difuzarea numeroaselor filme artistice începând cu anii ‘90“, spun autoritățile arădene.

Ultima reprezentaţie la cinematograful „Arta“, înainte de a fi închis pentru public, a fost „Takers – fură şi fugi”, cu Paul Walker, Matt Dilon, Hayden Christensen, în regia lui John Luessenhop.

Primul eveniment organizat la cinematograful „Arta“ după ce a fost modernizat este prima ediție a Festivalul de film documentar FARAD, care se va desfășura în zilele de 20 și 21 decembrie.

Intrarea la toate proiecţiile din festival este gratuită.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare