Ziarul electronic al arădenilor

Se inaugurează iluminatul arhitectural al Podului Traian

pod traian aradSistemul de iluminat arhitectural al Podului Traian din municipiul Arad va fi inaugurat cu ocazia Zilei Europei, iar pentru acest eveniment va fi organizat un concurs de fotografie.

Primăria Arad a anunțat că Podul Traian, monument istoric reabilitat de municipalitate cu fonduri europene, va fi pus în valoare prin iluminat arhitectural.

Inaugurarea sistemului de iluminat arhitectural va avea loc în seara zilei de 9 mai, la ora 22.00.

Conform datelor prezentate de Primărie, lucrarea este realizată de compania ELBA, operatorul serviciilor de iluminat public din municipiul Arad, iar designul luminilor a fost inspirat de cel al Podului Libertății din Budapesta, a cărui arhitectură a fost model pentru construcția podului arădean de pe Mureș.

„Programul de punere în valoare prin iluminat arhitectural a edificiilor reprezentative și a podurilor din municipiul Arad a început cu clădirea Palatului Administrativ, continuând cu Podul Decebal, Teatrul Clasic, Biserica Ordinului Minoriților, noua Catedrală Ortodoxă și noua pasarelă pietonală. După Podul Traian, următorul obiectiv pe care îl avem în vedere este Biserica Roșie“, a anunțat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Cu prilejul inaugurării obiectivului, Primăria și compania ELBA organizează un concurs de fotografie la care sunt invitați să participe membri fotocluburilor arădene și artiștii fotografi independenți.

Regulamentul concursului va fi publicat pe site-ul www.primariaarad.ro.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *