Se colectează ajutoare pentru sinistrații din Croaţia, Serbia şi Bosnia

Publicat de actualitati-arad in 11 Jun, 2014 | Parerea ta

61516386Filiala din Arad a Serviciului de Ajutor Maltez colectează ajutoare pentru sinistrații din Croaţia, Serbia şi Bosnia, unde au fost fost înregistrate, în luna mai, inundații care au dus la decesul a zeci de persoane și pagube materiale însemnate.

Preşedintele filialei din Arad a Serviciului de Ajutor Maltez, Viktoria Farkaş, a făcut un apel către cei care doresc să ajute sinistrații dim cele trei țări să ducă la sediul fundaţiei, situat în municipiul Arad, pe strada Episcopiei la nr 32, alimente de bază (făină, zahăr, ulei, mălai), produse de igienă, dar şi apă minerală sau plată.

Ajutoarele pot fi predate săptămâna aceasta, în zilele de joi şi vineri, între orele 10.00 şi 13.00, iar sâmbătă, între orele 10.00-16.00.

„Colectarea de ajutoare se face în cadrul proiectului «Ajută-ne să putem ajuta», pe care Serviciul de Ajutor Maltez îl derulează la nivelul întregii ţări. Ajutoarele colectate la Arad vor fi încărcate într-un TIR, care va pleca, săptămâna viitoare, spre locuitorii ţărilor afectate de inundaţii. Fac un apel pe această cale să nu se aducă haine şi alimente perisabile, doar alimente de bază, produse de igienă şi apă”, a spus Viktoria Farkaş.

Bosnia, Serbia şi Croaţia s-au confruntat cu cele mai grave intemperii de peste un secol. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi şi zeci de localităţi au fost devastate de alunecări de teren.

Mai multe ţări europene din regiunea Balcanilor şi Rusia au trimis zeci de echipe de salvare, precum şi medicamente şi provizii.

Viktoria Farkaş a mai anunțat că, sâmbătă, la filiala din Arad a Serviciului de Ajutor Maltez va fi Ziua Porţilor Deschise, eveniment la care va fi prezentată activitatea acestei fundații.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare