Se caută rezerve de petrol și gaze în zona Curtici

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2013 | Parerea ta

gaz-300x183Două firme au primit autorizații pentru măsurători în vederea descoperirii unor posibile rezerve de hidrocarburi convenţionale, petrol şi gaze naturale, în zona orașului arădean Curtici.

Prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, a avut, miercuri, o întâlnire la care au participat câte un reprezentant ai societăţilor Panfora Oil&Gas SRL, Tibor Benkő, şi Acoustic Geophysical Services Ltd, József Erdei. De asemenea, la întâlnire a participat şi Marin Crişan, preşedintele Confederaţiei Patronale Arad.

Conform unei informări a Prefecturii Arad, subiectul discuţiilor a fost reprezentat de lucrările pentru care cele două societăţi comerciale au primit autorizare din partea instituţiilor statului să le efectueze în perimetrul EX-6 Curtici.

„A fost prezentată o adeverinţă semnată de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, prin care se arată că în baza Acordului de concesiune încheiat cu ANRM şi aprobat prin Hotărârea de Guvern 1185 din 4 decembrie 2012, pentru perimetrul în cauză nu sunt făcute nici un fel de specificaţii referitoare la potenţialul său în privinţa gazelor de şist şi nu au fost incluse în programul de explorare lucrări care să aibă natura şi scopul explorării şi exploatării gazelor de şist“, a precizat Cosmin Pribac.

Prefectul Aradului a mai menționat că „în teren se vor efectua nişte măsurători în vederea descoperirii unor posibile rezerve de hidrocarburi convenţionale, petrol şi gaze naturale“.

„Instituţiile statului vor analiza atent realizarea acestor lucrări, astfel încât ele să fie făcute în baza Acordului de concesiune şi cu respectarea tuturor normelor privind protecţia mediului înconjurător, sănătăţii populaţiei şi justei despăgubiri a proprietarilor în cazul afectării unor culturi agricole. Voi mai convoca întâlniri pe această temă chair săptămâna viitoare, deoarece este important să ne asigurăm că activităţile din teren vor respecta legea şi autorizaţiile primite de la instituţiile statului”, a mai afirmat declarat Cosmin Pribac, prefectul judeţului Arad.

CITITI SI: Panfora Oil&Gas: „În Câmpia Aradului nu există potențial pentru gaz de șist“

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare