Se caută constructor pentru reabilitarea Palatului Cultural

Publicat de actualitati-arad in 07 May, 2014 | Parerea ta

palat.culturalClădirea Palatului Cultural din Arad va fi reabilitată, iar Primăria a anunțat că începe procedura de achiziţie publică pentru desemnarea firmei care va executa lucrările.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, iar finanţarea se va face din bugetul municipiului Arad.

Lucrările, care sunt prevăzute să înceapă în acest an, vor cuprinde reabilitarea faţadei principale şi a sălii de concert. În sala de concert, printre altele, vor fi consolidate zona scenei și pardoseala, vor fi făcute finisaje la tâmplărie, la vitralii şi la picturile murale, dar şi la holuri, scări, sala mică de concert şi subsol.

De asemenea, vor fi montat un ascensor şi vor fi amenajate rampe pentru persoane cu dizabilităţi. Tot în cadrul proiectului de reabilitare se vor face lucrări parţiale la acoperişul clădirii, la faţada principală şi în curţile interioare. Proiectul mai prevede o instalaţie de iluminat arhitectural a clădirii.

Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 18,6 milioane de lei. „Ţinând cont de faptul că valoarea estimată în euro este de 4.172.151 de euro, adică mai mică decat pragul valoric de 5 milioane de euro, conform legii, procedura de achiziţie aleasă este cerere de oferte“, au menționat reprezentanții Primăriei.

„Palatul Cultural este unul dintre cele mai importante edificii din Arad. Reabilitarea lui reprezintă una din priorităţile municipalităţii în acest an, mai ales în contextul în care Aradul şi-a anunţat intenţia de a deveni capitală culturală europeană. Puţine oraşe din Romania, chiar şi din Europa, se pot mândri cu un asemenea monument istoric. De aceea, consider că este datoria noastră, a comunităţii locale, să reabilităm şi să punem în valoare această bijuterie arhitecturală”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Pornind de la necesitatea reabilitării clădirii Palatului Cultural, respectiv a zonei unde funcţioneză Filarmonica de Stat, municipiul Arad a achiziţionat încă din anul 2009, proiectul tehnic de execuţie, au mai informat reprezentanții municipalității.

Până acum, lucrările de reabilitare a clădirii Palatului Cultural au fost făcute etapizat şi au avut prioritate reparaţiile la acoperiş, turnul central şi aripile laterale ale turnului, iar odată cu demararea acestei proceduri de achiziţie vor fi reparate şi învelitoarea, faţada şi sala de concerte.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare