Se cântă din nou la Filarmonică. Sindicaliștii au suspendat greva

Publicat de actualitati-arad in 12 Dec, 2014 | Parerea ta

palat.cultural1-300x225Sindicatul Artiştilor Interpreti din Filarmonica Arad a anunțat, vineri, că suspendă temporar greva generală, până la data de 12 ianuarie 2015, „în semn de respect pentru publicul fidel“.

„Sindicatul Artiştilor Interpreti din Filarmonica Arad (S.A.I.F.A.) anunţă opinia publică suspendarea temporară a Grevei Generale până în data de 12 ianuarie 2015, soluţie neagreată de mare parte din personalul implicat în acţiunile de protest. (…) Din respect pentru publicul nostru fidel care ne-a susţinut până acum şi care sperăm să ne fie alături şi în continuare, am decis suspendarea temporară a acţiunilor de protest şi onorarea concertelor de Crăciun şi Anul Nou“, se precizează într-un comunicat de presă remis de Sindicatul Artiştilor Interpreti din Filarmonica Arad.

În comunicat, sindicaliștii au mai menționat că motivele care au dus la declanşarea conflictului de muncă nu au fost soluţionate.

Printre motivele invocate de sindicaliști se numără „nesemnarea de Contractului Colectiv de Muncă, comportament inadecvat al managerului instituţiei atât faţă de angajaţi, cât şi faţă de reprezentanţii mass-madia şi opinia public, prejudiciul de imagine adus instituţiei de către conducerea acesteia, revocarea din functie a managerului“.

„La nivelul Primăriei Municipiului Arad a fost instituită o Comisie Specială de Analiză şi Verificare ce urmează să efectueze cercetări şi să elaboreze un raport detaliat despre situaţia din Filarmonică, comisie ce îşi va întrerupe activitatea pe timpul sărbătorilor de iarnă“, se mai arată în comunicatul de presă.

Majoritatea angajaților de la Filarmonica de Stat Arad au intrat în grevă generală, în ultima săptămână a lunii noiembrie, acuzând lipsa unui contract de muncă la nivel de instituție în ultimii trei ani și reclamând „amenințări, șantaje și jigniri” din partea conducerii.

Aproximativ 50 de artiști din cei 70 ai Filarmonicii de Stat Arad au refuzat să mai lucreze, declanșând greva generală, din cauza unor divergențe pe care le au cu directorul instituției, Alin Văcean, după ce acesta ar fi impus o serie de reguli care sunt considerate inacceptabile de către salariați.

CITITI SI:

Petiție on-line: „Salvați Filarmonica Arad!!!“

Grevă generală la Filarmonica din Arad

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare