Şcolile de şoferi din Arad, luate cu asalt de sute de mopedişti care vor permise

Publicat de actualitati-arad in 05 Feb, 2013 | Parerea ta

mopedCâteva sute de mopedişti din Arad vor să obţină permise pentru a putea circula din nou pe şosele, pentru că poliţiştii îi vânează deja în trafic.

După ce au investit mii de euro în maşini mici pentru care nu erau necesare permise de conducere, respectiv aşa-numitele “minicar”, proprietarii acestora nu le pot utiliza, în momentul de faţă. Nici scuteriştii nu mai au ce căuta pe drumuri fără permise, după modificările legislative apărute în 19 ianuarie.

Cele 20 de şcoli de şoferi din Arad sunt luate cu asalt, dar acestea nu pot organiza cursurile. “În fiecare zi avem între cinci şi zece solicitări pentru înscrieri la cursuri în vederea obţinerii permiselor pentru mopede. Răspunsul este acelaşi pentru toţi: nu avem încă bază legală pentru organizarea cursurilor”, spune reprezentantul unei şcoli de şoferi.

Mai precis, patronii de şcoli de soferi se plâng că nu există norme metodologice de aplicare a noii legi apărute în ianuarie, astfel că nu se pot autoriza pentru categoriile de permise “AM”, “A1” si “B1”, necesare pentru mopede, scutere şi ATV-uri.

Între timp, pe şosele sunt vânaţi cei care circulă în continuare cu mopedele pe care le au. “În ultimele două săptămâni, au fost depistaţi cinci conducători de astfel de mijloace de transport care nu deţineau permise, conform noilor cerinţe, astfel că li s-au deschis dosare penale”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Arad, Dorin Goilean.

Proprietarii de scutere şi mopede sunt cei mai nemulţumiţi. “Noi nu avem nicio vină că statul nu-şi face treaba. Eu mergeam zilnic la serviciu cu scuterul, iar acum dau bani pe taxi, deci pierd din cauza neglijenţei celor care ne conduc”, spune un arădean, Radu Sinko.

Şeful Autorităţii Rutiere Arad, Florin Galiş, afirmă că “există o mare presiune la adresa autorităţilor ca normele să apară mai repede decât termenul legal de 90 de zile de la apariţia legii”.

“Doar după ce sunt publicate aceste norme vom putea autoriza şcolile de şoferi. Până atunci, rămâne această situaţie deranjantă pentru posesorii de scutere sau mopede, care au interdicţia de a le conduce”, a mai declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, şeful ARR.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare