Schela de la pasajul Grădiște a căzut din cauza… bannerelor

Publicat de actualitati-arad in 25 Jun, 2013 | Parerea ta

foto3Reprezentanţii firmei care a montat schela prăbuşită de pe pasajul rutier Grădiște din Arad se disculpă în urma incidentului şi susţin că pe structură au fost montate ilegal bannere publicitare mari, care au pus presiune pe schelă în timpul unei vijelii.

Cercetările privind incidentul de luni din Arad – unde o schelă metalică montată pe un pasaj rutier s-a prăbuşit peste cinci maşini – sunt făcute atât de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, cât şi de Inspectoratul în Construcţii, însă reprezentanţii firmei care a montat structura se disculpă.

Lucrările de reabilitare a pasajului rutier Grădişte sunt realizate de firma arădeană Tehnodomus, care a câştigat licitaţia pentru investiţia municipală în valoare de zece milioane de lei plus TVA, însă managerul acesteia, Sorin Henţ, afirmă că montarea schelei a fost făcută, prin contract, de o firmă din Timişoara, SC Schela G3.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii firmei timişorene au afirmat că incidentul este în cercetare, fiind comandată şi o expertiză tehnică în acest sens.

Conform sursei citate, din procesul-verbal de recepţie a montajului schelei reiese că au fost respectate standardele, dar cercetările continuă pentru a fi traşi la răspundere eventualii vinovaţi din rândul angajaţilor.

Totuşi, conducerea firmei susţine că pe schelă au fost amplasate ilegal şi fără acordul societăţii câteva bannere publicitare.

“Din cauza vijeliei, aceste bannere publicitare foarte mari au avut efectul pânzelor unor corăbii, practic au pus presiune pe structură, iar aceasta s-a prăbuşit. Bannerele au fost amplasate fără acordul nostru şi fără autorizaţie de la Primăria Arad”, a declarat un reprezentant al firmei.

Pe de altă parte, Primăria afirmă că nu este vorba despre bannere publicitare, ci de o prelată de protecţie aplicată în astfel de cazuri pe ziduri aflate în reparaţii, dar care conţine şi mesaje publicitare.

“Este vorba de o prelată de protecţie, o pânză aplicată pe schelă pentru a proteja strada de eventualele căderi de materiale de construcţii. Nu era necesară autorizarea amplasării acestei prelate, chiar dacă pe ea sunt mesaje publicitare sau nume de firme. Responsabilitatea pentru incident şi consecinţele acestuia aparţine firmelor implicate în aceste lucrări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.

Inspectoratul în Construcţii cercetează incidentul din punctul de vedere al afectării structurii pasajului, în timp ce Inspectoratul Teritorial de Muncă verifică în ce măsură au fost respectate normele de siguranţă la montarea schelei, existând suspiciunea că structura nu a fost prinsă corespunzător de zidul pasajului.

sursa: Mediafax

CITITI SI: Schela de la pasajul Grădiște s-a prăbușit. Cinci mașini avariate

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare