Scandal la Camera de Comerț din Arad

Publicat de actualitati-arad in 29 Mar, 2013 | 2 Commentarii

expoPreşedintele demis al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad Nicolae Băcan este acuzat că a intrat cu forţa, vineri, într-un sediu al instituţiei, pentru a ţine o şedinţă, iar noul preşedinte al instituţiei, Gheorghe Seculici, a chemat Poliţia şi a anunţat că va depune plângere penală.

Scandalul a avut loc la sediul Expo Internaţional Arad, deţinut de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, unde fostul preşedinte al Camerei Nicolae Băcanu a organizat Adunarea Generală a Membrilor, pentru a decide invalidarea conducerii interimare, care iniţiase, zilele trecute, procedura de revocare a sa.

Preşedintele interimar al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, Gheorghe Seculici, care este şi liderul judeţean al PDL, a declarat că Băcanu “a intrat abuziv” în sediu, “profitând de faptul că a convocat în 20 martie o şedinţă care nu mai avea obiect”.

“A intrat abuziv, practic prin efracţie, a spart şi butucul de la intrarea într-o sală. Am anunţat firma de pază, dar şi Poliţia, pentru că nu avea ce să caute acolo. Categoric voi pune o plângere la Poliţie pentru intrare abuzivă, poate şi distrugere, că altfel oricine poate sparge uşa şi intra într-o instituţie”, a spus Seculici.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce, a declarat că apelul a fost făcut la 112.

“Un echipaj a mers la faţa locului pentru a constata despre ce este vorba şi pentru a preîntâmpina un eventual conflict. Se fac cercetări”, a declarat Tuduce.

Gheorge Seculici a adăugat că şedinţa organizată de Băcanu nu a fost statutară.

“A organizat o Adunare Generală fără să mai aibă nicio calitate. Avea un singur punct pe ordinea de zi, relaţiile tensionate ale Camerei din Arad cu cea naţională, care s-au lămurit marţi, nu am fost excluşi”, a spus Seculici.

El a adăugat că Băcanu a atacat în instanţă decizia prin care a fost destituit.

“Tribunalul Arad, în dosarul 4180/1082013, a menţinut în vigoare Decizia 72/25.03.2013 a Colegiului de conducere al Camerei, prin care domnul Băcanu Nicolae a fost revocat din funcţia de preşedinte, respingând cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de domnul Băcanu, prin care acesta a solicitat suspendarea efectelor”, a spus Seculici.

El l-a acuzat pe Băcanu că de mai multe luni “tratează Camera ca pe moşia proprie, obligă angajaţii şi firmele colaboratoare să-l sponsorizeze, cerând nişte bugete pe care le gestionează cum vrea”.

“Angajaţii Camerei erau obligaţi să-i dea câte 5.000 de lei pe lună, vă daţi seama ce salarii aveau, că de aia şi-a permis să ceară. Am schimbat ştampilele şi voi convoca o Adunare Generală peste două luni, când va fi validată sau invalidată conducerea actuală”, a declarat Gheorghe Seculici.

Pe de altă parte, Nicolae Băcanu a spus că “dacă cineva a intrat în efracţie, e Seculici cu puciştii săi”.

“Seculici s-a autointitulat preşedinte interimar. Azi (vineri – n.r.) am avut Adunarea Generală a Membrilor, convocată din 20 martie (?) A fost anulată decizia 72, invalidată, iar Seculici şi trei autointitulaţi vicepreşednţi au fost revocaţi din poziţiile de membri ai Colegiului de conducere”, a spus Băcanu.

El consideră că şedinţa din 25 martie, în care a fost revocat, a fost nestatutară.

“Numirea unei conduceri interimare e atributul unei Adunări Generale, dar ei au făcut o întrunire de cinci oameni din Colegiu, şedinţă nestatutară. La Adunarea Generală de azi (vineri – n.r.) au fost 48 firme din 130 de membri plătitori”, a spus Băcanu.
Preşedintele revocat a afirmat că “toate acuzaţiile aduse de Seculici nu au legătură cu realitatea”.

“În ceea ce priveşte acţiunea din instanţă, e pe rol. Tribunalul a respins doar cererea de ordonanţă preşedinţială prin care ceream suspendarea deciziei până la judecarea pe fond a cauzei”, a spus Băcanu, susţinând că se va prezenta în continuare la birou şi îşi va vedea “de treabă”.

Conducerea interimară anunţa că face demersuri pentru contractarea unui auditor extern, în vederea efectuării unui audit financiar pentru perioada 2010-2013.

sursa: Mediafax

CITITI SI:

Gheorghe Seculici, președinte interimar la CCIA Arad

CCIA Arad nu a fost exclusă de CCIR

Share Button

comentarii

2 comments

 1. Ionut says:

  Doar Adunarea Generala poate sa suspende presedintele. Colegiul director poate sa propuna. Numirea d-lui Seculici s-a facut “prin autonumire in forta” cu incalcarea prevederilor Statutului. Nu a fost ales de catre Adunarea Generala.
  Este ca si cum orice membru a Camerei de Comert mergea si se autoproclama Presedinte prin forta si-l scotea pe usa pe Presedintele ales. Apeleaza repede la o firma de paza care este folosita ca un instrument represiv fara ca acesta societate sa-si dea seama in lipsa studierii documentelor ce stau la baza deciziilor ca incalca legea.
  Politica, oase de de ros pe viitor (daca trece Registrul Comertului din nou la Camera), dezinformare s.a.m.d.
  Daca dl. Bacanu a furat trebuie sa plateasca. De ce dl. Seculici nu a respectat prevederile Statutului si nu a venit in fata membrilor sa-si sustina pct. de vedere? Dovedeste buna intentie? Tot in forta d-le Seculici? Ati ramas pe dinafara cu politica? Lucrati murdar pt. ca nu cunoasteti o alta metoda. Urat caracter!
  Cititi oameni buni Statutul Camerei.
  http://www.ccia-arad.ro/index.php?link=statut
  Nu acceptati manipularea.

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare