Scandal între CNADNR și Primărie pe tema pasajelor

Publicat de actualitati-arad in 12 May, 2014 | Parerea ta

IMG_9737-300x19911CNADNR consideră că montarea panourilor informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Aradului este o „campanie de dezinformare organizată de Primărie“ și a anunțat că au fost alocați bani pentru lucrările la pasaje.

„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România dezavuează campania de dezinformare organizată de Primăria municipiului Arad, prin care locuitorilor municipiului Arad, cât și participanților la trafic pe Centura de Nord Arad, li se comunică în mod eronat faptul că ar fi fost sistată finanțarea pentru cele două pasaje supraterane peste liniile de cale ferată Brad-Curtici și Arad-București“, se menționează într-un comunicat al CNADNR.

Conform sursei citate, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a comunicat antreprenorilor sumele alocate pentru anul 2014 (13.093.258 lei pentru pasajul peste liniile CF Brad-Curtici și 25.442.090 lei pentru pasajul CF Arad-București), astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea în condiții optime până la sfârșitul acestui an.

CNADNR a mai menționat că prin Direcția Regională Drumuri și Poduri  Timișoara a emis ordinul de reluare a lucrărilor, în data de 28 aprilie 2014.

„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România realizează importanța deosebită a finalizării celor două pasaje de pe centura municipiului Arad, precum și disconfortul temporar creat în acea zonă, participanților la trafic. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România reafirmă determinarea și eforturile care se depun pentru asigurarea finanțării lucrărilor de pe centura municipiului Arad“, se mai menționează în comunicatul de presă remis, luni, de CNADNR.

În luna aprilie, într-o ședință a Consiliului Local a fost aprobată amplasarea unor panouri informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Arad.

Textul aprobat pentru a fi inscripționat pe panourile informative este: „Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările în 2012. Suntem în 2014, Aradul aşteaptă finanţarea“.

Campania se va derula pe pagina de web a Primăriei municipiului Arad, unde va fi creată o secțiune distinctă, prin afișare electronică în spațiile destinate informării cetățenilor din cadrul Primăriei și prin panouri informative, care vor fi amplasate în zona pasajelor.

În proiectul de hotărâre privind amplasarea panourilor informative se menționează că intenția administrației are la bază, printre altele, „nemulţumirile exprimate atât de cetăţenii municipiului Arad, cât şi de participanţii la trafic care, zilnic, stau la cozi foarte mari care se formează la trecerile peste calea ferată ce intersectează şoseaua de centură a municipiului“.

Tot în documentația proiectului se mai arată că „nu lipsit de importanţă este faptul că străinii care intră în ţara noastră, cei mai mulţi prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, pe DN 7, sunt întâmpinaţi de un drum aflat permanent în construcţie, trafic blocat şi timpi de aşteptare considerabili, care creează o primă imagine deplorabilă atât pentru municipiul Arad, cât şi pentru România“.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti), ca urmare a sistării finanțării guvernamentale.

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro, din care circa 7 au fost cheltuite.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare