Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2: Săvârșin. Trei eleve au fost rănite pe DN7

ambulantaTrei eleve de liceu au fost rănite, vineri, după ce căruciorul cu care se plimbau pe marginea drumului naţional (DN) 7, în localitatea Săvârşin, a fost lovit de remorca unui autoturism.

Accidentul a avut loc în localitatea arădeană Săvârşin, pe marginea DN 7, unde trei fete, una de 16 ani şi două de 17 ani, se plimbau cu un cărucior.

Potrivit unor martori, fetele stăteau în picioare pe un palet aşezat pe cărucior, care era tras de trei băieţi.

Un autoturism care circula pe sensul Arad – Deva şi care tracta o remorcă, pe care era aşezată o altă maşină, a acroşat căruciorul, cele trei fete fiind rănite.

„La volan se afla un bărbat de 48 de ani din Constanţa, iar căruciorul pe care cele trei fete stăteau în picioare circula pe marginea drumului când a fost acroşat. Minorele au fost accidentate, una fiind preluată de la faţa locului de un elicopter SMURD”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Lorena Pîrvulescu.

Victima preluată de elicopter a fost transportată la Spitalul Judeţean Timişoara, fiind internată la Secţia Neurochirurgie. Tânăra a suferit numeroase răni interne şi externe şi va fi operată.

O altă fată a fost preluată cu o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Arad, având o fractură la braţ şi alte traumatisme, în timp ce a treia victimă a suferit răni uşoare şi a refuzat să meargă la spital.

Cele trei eleve sunt din localităţile Juliţa, Slatina de Mureş şi Vărădia de Mureş, localităţi arădene aflate pe Valea Mureşului. Ele învaţă la Liceul Tehnologic Săvârşin, dar nu se ştie deocamdată de ce nu se aflau la cursuri.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, vizând fapta, nu şi persoane, în acest moment al anchetei.

sursa: News.ro

UPDATE

Conducerea Inspectorarului Şcolar Judeţean Arad a cerut efectuarea unei anchete interne la Liceul Tehnologic Săvârşin, de unde cele trei eleve au plecat neînvoite de la ore şi au fost accidentate pe marginea DN7 de un autoturism, una fiind în comă şi menţinută în viaţă de aparate.

Fetele plecaseră să colecteze hârtii şi cartoane pentru balul bobocilor.

UPDATE 2

Una dintre cele trei eleve de la Licel Tehnologic din Săvârşin care au plecat vineri de la cursuri neînvoite şi au fost lovite de o maşină în timp ce erau plimbate pe marginea drumului cu un cărucior de către trei băieţi a murit la Spitalul Judeţean Timişoara, unde fusese adusă cu un elicopter SMURD şi operată de două ori pe creier.

Fata avea 16 ani şi era grav rănită, fiind transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinc Judeţean de Urgenţă Timişoara. Adolescenta avea politraume şi traumatism cranian, suferind două intervenţii chirurgicale pe creier.

Tânăra a fost în comă de gradul IV şi a murit ca urmare a unui stop-cardio respirator.

Celelalte două fete rănite în accident, cu vârste de 16 şi 17 ani, au fost externate din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *