Sate din Spania, cumpărate la preţul unui apartament din România

Publicat de actualitati-arad in 04 Jun, 2013 | Parerea ta

spaniaVânătorii de chilipiruri profită de criza financiară din Spania achiziţionând sate spaniole întregi la preţul unui apartament cu două camere din România, scrie www.casadex.ro.

Un exemplu este cel al britanicului Neil Christie, care a cumpărat întregul sat Arrunada, o localitate idilică din nord vestul Spaniei, pentru suma de 45.000 euro, ce reprezintă doar o cincime din preţul unei case din Marea Britanie sau echivalentul unui apartament cu două camere din România.

Britanicul, în vârstă de 61 de ani, estimează că renovarea completă a patru dintre casele satului achiziţionat nu va depăşi suma de 165.000 euro.

Majoritatea satelor scoase la vânzare au aparţinut de-a lungul mai multor generaţii aceloraşi familii, care s-au mutat la oraşe, părăsindu-şi casele lăsate să se degradeze. Şi pentru că nu au resurse să le întreţină şi să le recondiţioneze, majoritatea proprietarilor aleg să le vândă.

Aproximativ 80% dintre localităţile spaniole similare satului Arrunada sunt vândute la preţuri de nimic cumpărătorilor străini, dintre care o treime sunt de origine britanică, susţin reprezentanţii agenţiilor imobiliare spaniole. Cumpărătorii care şi-au manifestat până acum interesul în achiziţionarea satelor spaniole la preţ de dumping sunt cupluri cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, din clasa medie, în căutarea unui loc liniştit.

Preţurile pentru satele spaniole ce pot fi cumpărate în acest moment variază între 60.000 şi 450.000 euro. Cea mai scumpă proprietate de acest fel, El Costal, scoasă la vânzare pentru suma de 450.000 euro, are o suprafaţa de aproximativ 25 ha şi nu necesită prea multe investiţii în renovarea celor cinci case ce compun întregul sat.

sursa: casadex.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare