Sat european, amenajat în centrul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 09 May, 2014 | Parerea ta

copiiGALERIE FOTO Peste 300 de elevi din Arad au amenajat, vineri, un „sat european“, în faţa Palatului Administrativ, marcând în acest mod Ziua Europei.

Astfel, în centrul Aradului, au fost amenajate 20 de pavilioane, fiecare reprezentând câte un stat membru al Uniunii Europene.

Conform organizatorilor, scopul acestei manifestări a fost promovarea spiritului de interculturalitate, cunoaşterea ţărilor europene, a culturii şi tradiţiilor acestora.

„În satul european au fost repezentate ţări din Uniunea Europeană, fiecare unitate de învăţământ fiind implicată în amenajarea spaţiului său, atât cu simboluri ale ţării şi culturii respective, cât şi cu produse gastronomice din fiecare ţară. Totodată, a mai fost pregătit un program artistic, cu dansuri, cântece şi jocuri specifice ţărilor europene”, a spus Alina Mrejeru, coordonatorul Centrului Europe Direct Arad.

În „satul european“, elevii de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, coordonaţi de profesoarele Marilena Diaconescu şi Simona Kramer, au amenajat pavilionul Angliei, din care nu au lipsit un Big-Ben în miniatură, o machetă a unui autobuz supraetajat. De asemenea, la pavilionul Angliei au fost împărțite steguleţe în culorile Marii Britanii, dar şi brioşe şi fursecuri.

Elevii de la Nădlac au amenajat pavilionul Slovaciei și s-au îmbrăcat în portul popular tradiţional slovăcesc. La acest pavilion au fost servite găluşte slovăceşti şi au fost prezentate produse specifice Slovaciei.

De asemenea, elevii Liceului „Henri Coandă” au amenajat pavilionul României, din care nu au lipsit sarmalele, zacusca, pâinea şi costumele populare. În pavilionul României au mai fost expuse obiecte din ceramică, ştergare ţesute la război şi pliante cu atracţii turistice din ţară.

Din pavilionul Italiei nu au lipsit pizza şi mai multe măşti specifice carnavalului de la Venezia.

Elevii Colegiului Naţional „Csiki Gergely” au prezentat cultura şi tradiţiile Ungariei, în pavilionul dedicat acestei ţări, şi au pregătit şi un program de dansuri populare tradiţionale maghiare.

Totodată, elevii Liceului „A.M. Guttenbrunn” au amenajat pavilionul Germaniei. Elevii au fost îmbrăcați în costume populare specifice Germaniei.

La standul Centrului Europe Direct Arad au fost împărţite copiilor prezenţi steguleţe, baloane. Adulților le-au fost oferite informaţii cu privire la alegerile europarlamentare care vor avea loc în 25 mai.

Centrul Europe Direct Arad a oferit premii tuturor elevilor implicaţi în această activitate, constând în rechizite, jocuri de societate, mingi de fotbal şi seturi de pixuri.

Evenimentul din centrul orașului a fost organizat de Primăria Arad, Consiliul Local Municipal, prin Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, Centrul Europe Direct Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Poliţia Locală şi Asociaţia Educaţio.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare