Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Mântuitorului la Mănăstirea Hodoş-Bodrog

Publicat de actualitati-arad in 06 Aug, 2015 | Parerea ta

12-1GALERIE FOTO De sărbătoarea Schimbării la Faţă a Mântuitorului Hristos, 6 august 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară al Mănăstirii Hodoş-Bodrog.

În cuvântul de învăţătură cu titlul ,,Chip şi asemănare” (conform citirilor scripturistice ale praznicului: II Petru 1; Matei 17), Chiriarhul a arătat că numirea sărbătorii, aşa cum se păstrează în Biserica noastră, redă adevărul privind continua strădanie a credinciosului de a se schimba în mai bine potrivit scopului pentru care a primit lumina vieţii, adică tinzând spre asemănarea cu Acela după chipul Căruia a fost creat, a Însuşi Creatorului.

Harul necreat a lui Dumnezeu ajută ca şi credinciosul prin faptele bune să poată reflecta în fiinţa sa însăşi lumina dumnezeiască aşa cum pilduitor au dovedit şi sfinţii Bisericii, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Ionel-Silviu Cristea a fost hirotonit întru preot pe seama bisericii cu hramul ,,Cuvioasa Parascheva” din Parohia Guravăii, Protopopiatul Sebiş. La momentul cuvenit părintele Macarie Deleu, vieţuitor al mănăstirii şi noul hirotonit preotul Ionel-Silviu Cristea au fost hirotesiţi de către Înaltpreasfinţitul Timotei întru duhovnici.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timoteil-a instalat pe noul stareţ al mănăstirii, părintele protosinghel Grigorie Timiş, în prezenţa întregii obşti şi a unui număr însemnat de pelerini.

Protos. Iustin Popovici

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Religie

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare