Șapte blocuri din Arad vor fi reabilitate termic

Publicat de actualitati-arad in 23 Jul, 2014 | Parerea ta

reabilitare-termica-I-004-300x199Șapte blocuri din municipiul Arad vor fi reabilitate termic, investiția fiind finanțată din fonduri europene.

Primăria Arad a demarat procedurile pentru constractarea constructorului care va executa reabilitarea termică a celor 7 blocuri, care au 156 de apartamente, valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 3,8 milioane lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 6 august.

Una dintre condițiile impuse firmelor participante la licitație este prezentarea unei liste cu lucrări similare executate în ultimii 5 ani.

Blocurile care vor fi reabilitate sunt: Bl. 207 (str. Mioriţa), Bl. 727 (str. Vaslui), Bl. 7 (str. Imaşului), Bl. 381, sc A şi B (str. Alexandru Popescu Negură), Bl. V9, sc. A şi B (Calea 6 Vânători), Bl. 309 sc A şi B (str. Elena Drăgoi) şi Bl. 341 sc A, (str. Gheorghe Ciuhandu).

Cele 7 proiecte de reabilitare termică pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează reducerea costurilor beneficiarilor cu încălzirea și îmbunătățirea condițiilor de viață a acestora prin creșterea performanței energetice a clădirilor, dar și utilizarea eficientă a consumului de energie prin reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie.

Conform autorităților, îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Arad va determina o reducere a consumului de energie pentru încălzire și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, realizându-se o economie anuală de energie pentru încălzire de peste 40%.

Proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe depuse spre finanțare, până în prezent, de Primăria municipiului Arad au o valoare totală de peste 27 milioane de lei (peste 6 milioane de euro) și o valoare a finanțării nerambursabile de peste 14 milioane de lei (peste 3 milioane de euro).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare