Săptămâna Pământului, sărbătorită la Arad

Publicat de actualitati-arad in 16 Mar, 2013 | Parerea ta

earthhour09-ed01Primaria municipiului, în colaborare  cu ONG-uri și instituții publice, organizează, în perioada 18-24 martie, evenimentul intitulat  „Săptămâna Pâmântului în Arad”.

Astfel, pe tot parcusul săptămânii, în diverse locații din municipiu, în aer liber și spații publice, dar și în școli, grădinițe și alte instituții, se vor desfăşura evenimente de educație ecologică, de promovare a respectului pentru mediul înconjurător și a unui stil de viață sănătos.

Vor avea loc expoziții tematice, spectacole, seminarii, în paralel cu activități de voluntariat cu caracter practic de plantări de arbori, ecologizări, competiţii sportive, marș al bicicliștilor şi altele.

În cadrul “Săptămânii Pământului” vor fi marcate, prin evenimente speciale, Ziua Mondială a Apei şi ”Ora Pământului”.

Sâmbătă, 23 martie, Aradul se va alătura miilor de oraşe de pe toate continentele, care vor stinge luminile, timp de 60 de minute, pe clădiri embematice, pentru a marca “Ora Pământului” (Earth Hour).

Astfel, între orele 20.30 şi 21.30, se va opri iluminatul arhitectural pe Palatul Administrativ, iar pe platoul din faţa Primăriei va avea loc un spectacol „unplugged” susţinut de Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” și artiști ai Filarmonicii de Stat Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare