„Sânzienele“ au colindat la Serata de Crăciun de la Praga

Publicat de actualitati-arad in 15 Dec, 2014 | Parerea ta

ansamblul sanzainele-1111Grupul vocal „Sânzienele“ din Arad a prezentat un program de colinzi și cântece tradiționale în cadrul Seratei de Crăciun a românilor și moldovenilor, organizată, zilele trecute, la Praga (Cehia).

Alături de grupul vocal „Sânzienele”, la Serata de Crăciun de la Praga a fost prezent și ansamblul folcloric Kodrjanka, format din membri ai comunității moldovenilor din capitala Cehiei.

„În cadrul seratei, o impresie deosebită a lăsat ansamblul arădean «Sânzienele», al cărui repertoriu de colinzi şi cântece tradiţionale a entuziasmat asistenţa, în frunte cu ambasadorii României şi Moldovei, Excelenţele lor Daniela Gîtman şi Ştefan Gorda. Spectacolul a durat peste o oră, iar colinzile interpretate de membrii ansamblului arădean, conduşi de profesoara Marioara Miclea, au cuprins toate zonele judeţului nostru“, se menționează într-un comunicat al Centrului Municipal de Cultură.

Conform sursei citate, „reacţia oaspeţilor Ambasadei României la Praga confirmă faptul că Aradul poate concura cu real succes la titlul de «Capitală Culturală Europeană 2021», potpuriul de colinzi şi cântece tradiţionale reprezentând cu mândrie spiritul românesc“.

Aradul a fost reprezentat la Praga de Daniela Andreica şi Ramona Creţu, director executiv, respectiv, director adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad, şi de Andrei Ando, preşedintele executiv al Asociaţiei „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Evenimentul a fost organizat de misiunile diplomatice ale României şi Republicii Moldova în Republica Cehă în colaborare cu Asociaţia Românilor din Republica Cehă, condusă de Nicolae Dedulea, alături de reprezentanţii comunităţii moldoveneşti, Primăria municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad şi Asociaţia „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”.

ansamblul sanzainele-111grup arad-11

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare