Sântana, oraşul arădean care oferă internet gratuit pentru cei 13.000 de locuitori

Publicat de actualitati-arad in 03 Jun, 2013 | Parerea ta

wirelesOraşul arădean Sântana, care are 13.000 de locuitori, beneficiază de aproape patru ani de o reţea de internet wireless la care au acces gratuit toţi locuitorii sau cei aflaţi în trecere.

În momentul inaugurării investiţiei, Sântana era primul oraş din România acoperit aproape în întregime de o reţea de internet fără fir disponibilă gratuit.

Cele 13 antene montate acoperă peste 80 la sută din suprafaţă, doar o parte a periferiei fiind fără semnal, însă locuitorii pot avea acces la internet dacă îşi montează antene de captare a semnalului.

Reprezentanţii administraţiei locale spun că se lucrează la extinderea reţelei, urmând să mai fie montate trei antene, pentru a acoperi atât periferia cât şi satul aparţinător Caporal Alexa.

Investiţia de până acum este de peste 120.000 de lei, iar costurile lunare de întreţinere sunt acoperite de sponsori locali.

Beniamin Bulc, reprezentant IT: „Orice persoană aflată în raza de acoperire poate accesa internetul cu ajutorul unui computer, laptop sau dispozitiv mobil compatibil. În medie, avem 250 de persoane conectate în permanenţă la reţeaua publică de internet”.

Viteza de transfer este de 4Mbs, localnicii având la dispoziţie şi un număr de telefon la care pot sesiza dacă nu pot accesa internetul sau dacă apar defecţiuni.

Proiectul va fi completat de o reţea formată din camere video de supraveghere, care vor transmite permanent imagini panoramice şi din puncte fixe ale oraşului.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare