Sandu Ion, candidat la șefia Federației Române de Atletism

Publicat de actualitati-arad in 11 Mar, 2013 | 1 Commentariu

sanduion1Omul de afaceri arădean Sandu Ion și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Federației Române de Atletism, în cursă mai fiind înscriși Gabriela Szabo și Traian Badea.

Adunarea generală de alegeri pentru șefia Federației Române de Atletism a fost programată pentru data de 5 aprilie. Actualul președinte, Sorin Matei, a decis să nu își mai depună candidatura pentru un nou mandat.

Comisia de organizare şi de pregătire a Adunării generale a analizat propunerile transmise de către structurile sportive afiliate şi, în conformitate cu prevederile statutare, a validat pentru funcţia de preşedinte trei candidaturi: Gabriela Szabo, Traian Badea şi Sandu Ion.

Campioana olimpică Gabriela Szabo ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al FRA, iar de curând a fost numită în funcţia de consilier al ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Traian Badea, care ani la rând a ocupat postul de secretar general al FRA, este actualmente vicepreşedinte al federaţiei şi, în acelaşi timp, secretar federal pe probleme internaţionale.

Cel de-al treilea candidat la postul de preşedinte, Sandu Ion, este om de afaceri în Arad, fost sprinter, a sponsorizat clubul PAB Arad (devenit CSM Arad), grupare la care au activat o vreme triplusaltistul Marian Oprea şi alergătorii Ionela Târlea şi Ioan Vieru.

Sandu Ion, care a fost o perioadă finanțatorul echipei de fotbal UTA Arad, a mai candidat în trecut pentru şefia FRA, însă a pierdut în faţa lui Ilie Floroiu.

În anul 2011, Sandu Ion a ocupat locul 238 în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la 20 de milioane de euro. Sandu Ion deține PAB România, companie specializată în realizarea de construcții industriale, civile și agricole.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Federației Române de Atletism au fost validate 7 propuneri: Traian Badea, Bogdan Vasile, George Boroi, Nicolae Curta, Nicolae Mărăşescu, Liliana Mihăilescu şi Maricica Puică.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Dudau Dragos says:

    Daca oamenii bine intentionati,care detin idei pragmatice, ar fi sustinuti de catre opinia publica si mass-media, sunt convins ca in cu totul alt loc ne-am regasi astazi in Romania

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare