„Salvați «Parcul Eminescu»“

Publicat de actualitati-arad in 27 Dec, 2014 | Parerea ta

10881728_822299374496298_8985119233174862702_nIntenția Primăriei Arad de a face un pasaj subteran pentru autovehicule și locuri de parcare în zona parcului „Mihai Eminescu“ a generat numeroase controverse, inclusiv pe rețelele de socializare, pe Facebook fiind creată o pagină intitulată „Salvați «Parcul Eminescu»“.

„Primăria a anunțat transformarea Parcului Eminescu în parcare. Ca și arădeni responsabili ne opunem acestei decizii incalificabile“, a scris cel care a creat pagina.

Pagina, care până sâmbătă la amiază a primit aproximativ 200 de aprecieri, conține fotografii cu parcul „Mihai Eminescu“, dar și linkuri cu titluri din presa locală despre intenția municipalității și reacții la acest proiect.

Municipalitatea arădeană intenționează să investească într-un proiect de regenerare urbană în zona Enescu – Palatul de Justiţie, care cuprinde amenajarea unui pasaj subteran pentru circulaţia autovehiculelor, a unei parcări subterane, precum şi modernizarea Parcului „Mihai Eminescu“.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru proiectul „Regenerarea urbană zona Enescu – Palatul de Justiţie din municipiul Arad”, zonă cuprinsă între Parcul „Mihai Eminescu, Piaţa „Enescu“ (Palatul Culturii), str. Vasile Milea, Palatul de Justiţie şi digul râului Mureş.

„Necesitatea investiţiei derivă din faptul că reţeaua de drumuri, parcări, servituţi de circulaţie ce deservesc cele trei instituţii administrative şi de cultură ce delimitează Parcul «Eminescu» şi anume Primăria, Tribunalul şi Palatul Culturii sunt subdimensionate şi de multe ori improvizate, neţinând pasul cu gradul ridicat de motorizare cu care se confruntă municipiul”, se menționează în anunţul de licitaţie.

CITITI SI:

Pasaj subteran și parcare, în centrul Aradului

Marin Lupaș: Falcă încearcă din nou să distrugă parcurile arădene

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare